Így készíts trendi hajpántot 500 forintból: jobb, mint a bolti!

Pár forintból elkészítheted, és bármikor átváltoztathatod egy mozdulattal.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az idei nyár egyik legtrendibb kiegészítője a hajpánt - szinte végeláthatatlan sorokban lelhetők fel a különböző stílusú darabok a boltok polcain.

Ha nem szeretnéd az összes zsebpénzedet a divatos kiegészítőre költeni, de azt sem szeretnéd, hogy egyetlen meglévő darabodhoz kelljen egész nyáron igazítanod a ruhatáradat, készítsd el a saját hajpántodat, amit később bármikor, egyetlen mozdulattal átváltoztathatsz!

Így készítsd el a hajpántot!

Saját hajpántod hozzávalóit bármelyik hobbiboltban beszerezheted, de itt is érdemes lehet szétnézned, ha olcsó és minőségi alapanyagra vadászol. A hajpántot egy kis kézügyességgel körülbelül tíz perc alatt elkészítheted, és bármikor lecserélheted a rajta lévő díszt, így egy mozdulattal megújíthatod a kiegészítőt.

Amire szükséged lesz:

  • egy teljesen egyszerű, díszítetlen műanyag hajpánt
  • egy olló
  • aligátorcsat
  • tetszőleges kiegészítők a díszítéshez
  • ragasztópisztoly
  • vastag szalag
  • mintás szalag
  • vékony drót

Elkészítés:

Tegyél egy kevés ragasztót a hajpánt egyik végére, a belső oldalra, majd nyomd bele a vastag szalagot úgy, hogy egy kicsit túllógjon a széle a hajpánt végén. Ezután kezdd el a szalagot szorosan a hajpánt köré tekerni, beborítva vele az egészet. Ha a szalag nem akar engedelmeskedni, akkor tegyél rá egy egészen kevés ragasztót, mielőtt ráhajtanád a következő réteget.

Ha elértél a pánt végére, vágd le a megmaradt szalagot, és tegyél egy kis ragasztót a szalag formálta karika közepébe, oda, ahol a hajpánt is van, majd nyomd össze a szalagot. A túllógó részt hajtsd vissza, és ragaszd a hajpánt belső oldalához. Ismételd meg ezt a másik oldalon is - így már el is készült az egyszerű, még díszítetlen hajpánt.

A mintás szalagból vágj le öt, körülbelül egyforma hosszú darabot - az elsőt hajtsd félbe, majd tedd rá a következőt, amit még kisebbre hajtottál. Haladj így, amíg az összes szalagdarabot fel nem használod. Minden réteg legyen egy kicsit kisebb, mint az alsó.

A szalagokat középen fogd össze szorosan egy kis dróttal, így masnit kapsz. Egy darabka mintás szalaggal kösd át a masni közepét, hogy eltakard a drótozott részt. Csúsztasd az aligátorcsatot a középen körbetekert szalag alá, és tűzd fel vele a masnit a hajpántra tekert szalagra. A csattal bármikor leveheted a díszt, és másikat tehetsz a hajpántra.

Ha vannak még homályos részek a hajpánt elkészítésével kapcsolatban, nézd meg a videós útmutatót - bár a lány kicsit sokat beszél, a lépéseket angoltudás nélkül is követheted.

Ezt is szeretjük