Magyar kezdeményezésre borulnak fénybe a világvárosok épületei: a békét és a szolidaritást hirdetik
Fényfestés lesz látható a Városháza homlokzatán az ukrajnai háború kapcsán.

GettyImages-972101706
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy nemzetközi akció keretében különleges szabadtéri vetítés látható március 19-én Budapesten, a Városháza homlokzatán - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.

A magyar kezdeményezésre megvalósuló Enlightenment elnevezésű vetítéssorozat, amelynek során művészek reagálnak a háborúra, Budapesten kívül csaknem 25 világvárosban lesz látható, demonstrálva a béke és a szolidaritás erejét.

A közlemény szerint a vetítéssorozatra eddig 35 pályamű érkezett, a csatlakozó városok és helyszínek köre pedig folyamatosan bővül. Az elkészült alkotásokat egy filmmé fűzik össze, és ezt vetítik le március harmadik hétvégéjén a világ számos nagyvárosában. A sorozat különlegessége, hogy az elkészült alkotást épületmappingként minden helyszínen egy-egy középületre vetítik ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

A nemzetközi összefogással elkészített film látható lesz többek között Seattle-ben, Melbourne-ben, Budapesten, Prágában, Berlinben, Los Angelesben, Tokióban, Costa Ricán, New Yorkban, Lisszabonban, Rómában, Portóban, Bukarestben, Norvégiában, Bristolban, Sopotban, Párizsban, Hirosimában, Nagaszakiban, Tokióban és Mexikóban. Budapesten, szombaton este a Városháza épületének a Kiskörút-Városháza park felőli homlokzatán jelenik majd meg a fényfestés.

Fotók: Getty Images

Ilyen a háború egy ukrán tinilány szemével

A fiatal lány jelenleg egy óvóhelyen él családjával, videóiban betekintést nyújt életük legnehezebb időszakába.

Ezt is szeretjük