Nőnap az óvóhelyeken: így ünnepelték a hölgyeket Ukrajnában
A rendkívüli helyzetben is fontosnak érezték a nők felköszöntését Ukrajnában.

nőnap-ukrajna3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 8-án 1917 óta nemzetközi nőnapot tartanak, ami a női egyenjogúságra és a nők megbecsülésére szeretné felhívni a figyelmet. Ilyenkor a férfiak virággal vagy valamilyen kis apró ajándékkal kedveskednek nőtársaiknak, ezzel elismerve, hogy igenis fontosak, és megbecsülik mindazt, amit a világért tesznek.

Ez 2022. március 8-án, kedden Ukrajnában sem volt másként. A háborús helyzet miatt szokatlan körülmények között, de így is megünnepelték a nőnapot, és egyben megköszönték a nőknek a kitartásukat, bátorságukat és a hazájukért hozott áldozataikat.

Így ünnepelték a nőket a háború alatt

Az orosz invázió miatt sok nő kénytelen volt elhagyni otthonát, sokan külföldre menekültek a harcok elől, míg mások óvóhelyeken húzzák meg magukat. Vannak azonban olyanok is, akik a hazájukért harcolnak, felmérések szerint 15 százalékos a női arány az ukrán hadseregben, de ennél többen is lehetnek, hiszen sokan önkéntesként vesznek részt a háborúban. A rendkívüli helyzet ellenére nem feledkeztek meg a nők megünnepléséről, ezzel pedig egy kis vidámságot vittek a szomorú napokba.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, MTI)

Ezt is szeretjük