Csodaszép karkötő gyöngyökkel és szalagokkal: így készítsd el otthon!

Egy kis kreativitással ezreket spórolhatsz meg.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyöngyös, szalagos karkötő az egyik legmenőbb ékszer mostanában, és a boltokban nem kimondottan olcsón juthatsz hozzá, annak ellenére, hogy az előállítása szinte gyerekjáték.

Most kétféle verziót mutatunk be, amit te magad is könnyedén elkészíthetsz otthon. Csak néhány alapanyagra lesz szükséged, amit valószínűleg megtalálsz a fiókban - gyöngyöt egy régi, megunt ékszerről is leszedhetsz -, de ha nem, akkor is pár száz forintért beszerezheted őket.

Egyszerű, masnis karkötő

Nagyon divatos az egyszerű, pasztellszínű gyöngykarkötő, amelyet szalagból készült masni zár. Összesen két alapanyagra lesz szükséged hozzá, és percek alatt elkészítheted.

Amire szükséged lesz:

  • nagy szemű, széles lyukú gyöngyök
  • selyemszalag

Vágj le egy akkora darab szalagot, ami kétszer körbeéri a csuklódat. Ha többsoros karkötőt szeretnél, akkor négyszer-ötször is körbetekerheted. Hajtsd félbe a széles anyagot, és sodord össze, hogy könnyedén át tudd majd fűzni a gyöngyön.

Húzgáld rá a kis gömböket szorosan egymás mellett, de ne érjenek végig a szalagon, csak annyit tegyél rá, ami egyszer körbeéri a csuklódat. A maradékot hagyd meg a masninak. Ha végigértél, csomózd meg mindkét gyöngy után. Tedd rá a kezedre a karkötőt, és a maradék szalagból köss masnit.

Varrt karkötő

A következő ékszer elkészítéséhez már egy kicsivel több alapanyagra, időre és türelemre lesz szükséged, de ez sem fog majd ki rajtad. 

Amire szükséged lesz:

  • vékony gumizsinór
  • bármilyen vékony szalag
  • nagy szemű gyöngyök
  • olló, tű, cérna
  • vonalzó

Mérj le 80 centimétert a szalagból, és vágd le. Fűzd be a gumimadzagot a tűbe. 20 centinél hajtsd ketté a szalagot, és húzd át rajta a tűt a madzaggal. 

Fogj egy gyöngyöt, és a tűvel fűzd át rajta a gumizsinórt addig, amíg a golyó eléri a szalagot. Burkold be a gyöngyöt a szalagba, majd rögzítsd a cérnával a másik oldalon is. Ezt ismételd addig, amíg a csuklódat körbeérő karkötőt nem kapsz. A végén hagyj némi szalagot, amiből masnit tudsz majd kötni. Az elkészítés menetét itt nézheted meg videón.

Képek:
Facebook
Pinterest

Ezt is szeretjük