Trendi masnis hajdísz lépésről lépésre: készítsd el otthon!

Az édes masnis hajcsat elkészítése pofonegyszerű, gyors, és csak néhány dolog kell hozzá.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén tavasszal és nyáron különösen divatosak a különböző hajdíszek, főleg a virág és masni alakúak.

Ilyeneket egy kis kreativitással te is fabrikálhatsz házilag. Most a masnis hajcsat elkészítésének két módját mutatjuk meg neked.

Selyemszalagból

Az itt található videóban bemutatott hajdísz, akár egyszínű, akár mintás szalagból készíted, nagyon mutatós lesz, a lényeg, hogy ne papír vagy műanyag alapanyaggal dolgozz.

A legjobb a klasszikus, széles selyemszalag, de organzával is dolgozhatsz. Az erősebb tartás érdekében össze is varrhatod a díszt a kritikus helyeken, de ezt a lépést el is hagyhatod, ha úgy gondolod, nincs rá szükség.

Erre lesz szükséged:

  • körülbelül 20 cm szalag - attól függően, mekkora díszt szeretnél
  • hullámcsat
  • a szalaggal megegyező színű, vékony hajgumi
  • tű és cérna - elhagyható

Hajtsd félbe széltében a szalagot, ami így fele olyan széles lesz, mint eddig volt. Fűzd át a hullámcsat tetején, és a hajtűt húzd le a szalag közepéig. Most fogd a szalag egyik végét, és hajtsd fel a hullámcsatig úgy, hogy egy hurok keletkezzen, majd fűzd át rajta, és szorítsd bele. Ugyanezt ismételd meg a másik oldalon is.

Végül fogd a hajgumit, és többször tekerd át a csat és a szalag találkozásánál, hogy megakadályozza a kicsúszást. Ha szeretnél, ugyanilyen szalagból vágj le egy vékony csíkot, tekerd körbe az illesztést, és varrd oda.

Ragasztószalagból

Igazán kreatív és egyszerűen elkészíthető masnit varázsolhatsz ragasztószalagból is. Csak egy erős, masszív és mintás darabot kell beszerezned, amit hobbiboltokban, de az interneten is megtehetsz.

Erre lesz szükséged:

  • körülbelül 20 cm mintás ragasztószalag
  • olló
  • fém hajcsat

Hajtsd ketté a ragasztószalagot, de az egyik végén hagyj szabadon nagyjából egy centit. Ha nem pontos az illesztés, ollóval korrigáld a széleket. Ismét hajtsd be a szalagot odáig, ahol az előző illesztés is volt, de ne hagyd így: ez csak azért kell, hogy középen megtörjön az anyag. Most a törésvonalig hajtsd fel először az egyik oldalt, majd azt a részt, ahol kimaradt az egy centi - ezzel rögzítheted az egészet. 

Középről indulva kezdd el úgy behajtogatni a ragasztószalagot, mintha legyezőt gyártanál, egészen addig, amíg masnit nem formál. Ekkor vágj le a tekercsről még nagyjából egy centi szalagot, és ragaszd a masni közepére. A csatot helyezd a hátsó részre fejjel lefelé, majd nyomkodd rá a ragasztócsíkot mindkét oldalról.

Képek: notonthehighstreet.com; minna.co.uk.

Ezt is szeretjük