Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

Csillagjegyed titkai

Felnőttkori éned nagyban függ attól, hogy mit éltél át gyerekkorodban, milyen negatív hatások értek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyermekkor nemcsak gondtalan lehet. Ebben az időszakban alakulnak ki a személyiség gyökerei, és előfordul, hogy az ekkor ért hatások komoly nyomokat hagynak maguk után.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Gyerekként

Kissé féktelen voltál, és a szokásosnál nagyobb mozgásigénnyel áldottak meg a csillagok, ha a Kos jegyének szülötte vagy. Nem kevés fegyelmezési kísérletben lehetett részed. A konfliktusok elől pedig nem tértél ki, nyíltan kifejezésre juttattad véleményedet. Ez azonban nem kevés frusztrációhoz vezetett.

Felnőttként

A gyerekkori sérülések miatt hajlamos lehetsz konfrontálódni, és körömszakadtáig védeni az igazadat olyan élethelyzetekben, amelyek valójában szóra sem érdemesek.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Gyerekként

Az édesanyáddal való szoros kapcsolat jelentette számodra a tökéletes biztonságot. Ha ez valamilyen formában sérült – cumizásról való leszoktatás, óvoda –, biztonságérzetedet is elveszíthetted. Bika jegyednek köszönhetően ráadásul igen későn érő típus voltál, és mindenféle sürgetést frusztrációként élhettél meg.

Felnőttként

Biztonságra való törekvésed az anyagi háttér túlértékelésében nyilvánulhat meg. Ragaszkodhatsz a járt úthoz, ami miatt sok mindenről lemaradhatsz.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Gyerekként

Ikrek jegyedhez hűen nyughatatlan és kíváncsi voltál. A beszéd, majd az olvasás elsajátítása nem jelentett gondot számodra, és valósággal habzsoltad az új ismereteket. Mivel lételemed a szabadság, a szülői gondoskodás esetenként valóságos teherként nehezedhetett rád. Emiatt kritikussá és távolságtartóvá válhattál környezeteddel szemben.

Felnőttként

Szellemi téren hajlamos lehetsz a csapongásra és némi következetlenségre. A mély kapcsolatokban a kötődés helyett a korlátozást láthatod.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Gyerekként

Minden más jegy szülötteinél jobban igényelted a meleg fészket, amely védettséget nyújt az élet valóságával szemben. Ettől függetlenül nem voltál elég nyitott. Mély érzéseidet inkább közvetett módon próbáltad kifejezni, amit környezeted valószínűleg nem mindig értett meg, a szükségesnél kevesebb pozitív visszajelzést kaphattál.

Felnőttként

Kapcsolataidban minden körülmények között az érzelmi és fizikai biztonságot keresed, ezért hajlamos vagy oltalomra szoruló kisgyerekként viselkedni.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Gyerekként

Oroszlán jegyedhez hűen érzéseidet nagyon is egyértelműen fejezted ki – ami számos konfliktus forrása lehetett. Az átlagosnál jóval több figyelemre és dicséretre volt szükséged. Fontos volt számodra, hogy lehetőleg minden helyzetben első légy, és mélységesen frusztrált, ha valamilyen oknál fogva mégis a háttérbe szorultál.

Felnőttként

Látszólag rendkívül magabiztos ember vagy, akinek nincs szüksége megerősítésre. Valójában aránytalan mértékben függhetsz környezeted visszajelzéseitől.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Gyerekként

Rendkívül kötelességtudó és következetes voltál, részben belső indíttatásból, részben pedig azért, hogy elnyerd környezeted elismerését és szeretetét. Mivel azonban érzelmeidet általában visszafogottan fejezted ki, erőfeszítéseid ellenére nem mindig kaptad meg a számodra létfontosságú pozitív visszajelzéseket.

Felnőttként

Lelkiismeretességed gyermekkorod óta csak még tovább mélyült, ám – éppen a sérüléseid miatt – még inkább nehezedre esik kifejezni érzelmeidet.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Gyerekként

Mivel semmitől sem féltél úgy, mint az elhagyatottságtól, a legkülönbözőbb eszközök révén igyekeztél felhívni magadra környezeted figyelmét. Az egyensúlyi állapot megteremtése és fenntartása érdekében túlságosan is alkalmazkodóvá válhattál, és nehezen formáltál véleményt. Mindez identitástudatod kibontakozását is hátráltathatta.

Felnőttként

Rettegsz a konfrontációtól és a komolyabb vitáktól. Az egyensúly felbomlásától való félelmedben továbbra is nehezedre esik határozottan állást foglalni, dönteni.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Gyerekként

Egyfelől nagyon is igényelted a biztonságos érzelmi hátteret, másfelől provokatív módon nyilvánultál meg velük szemben, hogy megtudd: meddig mehetsz el. Mindez intenzívvé tette kapcsolatotokat, hullámhegyekkel és völgyekkel tarkítva. Már gyerekként is rendkívüli vonzerőt gyakorolt rád minden, ami tiltott volt.

Felnőttként

Most, hogy már nem korlátoz senki és semmi, hajlamos lehetsz a legszélsőségesebb módokon kifejezni érzelmeidet. Ez azonban számos konfliktus forrása lehet.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Gyerekként

Rendkívüli módon vágytál arra, hogy kedveljenek és elismerjenek. Mély lelki sebeket okozhatott benned, ha szüleid irántad való szeretete nem egyértelműen, vagy valamilyen korlátozó módon – például túlzott féltésben – nyilvánult meg. Rosszul élted meg, ha akár téged, akár valaki mást a környezetedben igazságtalanság ért.

Felnőttként

Hajlamos lehetsz a végső igazságot keresni akkor is, amikor csak némi kompromisszumkészségre lenne szükség. Próbálj meg egy kicsit lazábban gondolkozni!

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Gyerekként

Törekvő, rendkívül komoly gyerek voltál. Többnyire szívesen vállaltál olyan feladatokat, melyek nagy felelősségtudatot igényeltek. Mindezt azért, hogy szüleid számára nélkülözhetetlenné tedd magad. Ha úgy érezted, nem vesznek eléggé komolyan, tudat alatt azt a következtetést vonhattad le, hogy nincs szükség rád.

Felnőttként

Belső késztetésed csak fokozódott az iránt, hogy folyamatosan jelen légy a számodra fontos emberek életében. Sokszor aránytalanul nagy terheket veszel a válladra.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Gyerekként

Mindig is tiltakoztál a kötöttségek ellen. Ha a Vízöntő jegyében születtél, minden más jegynél rosszabbul viselted a beskatulyázásra törekvő kísérleteket, és igyekeztél ellenállni. Mind szüleid, mind tanáraid ez irányú próbálkozásai kudarcba fulladtak. Így azonban csak részben alakult ki benned a többséghez való alkalmazkodás képessége.

Felnőttként

Eredetiséged túlhangsúlyozása, illetve rendkívüli szabadságvágyad miatt emberi kapcsolataid sérülhetnek. Ne rettegj a hétköznapi dolgoktól, nem fognak gúzsba kötni.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Gyerekként

Rendkívüli módon tudtál ragaszkodni a szüleidhez, olyannyira, hogy legszívesebben eltörölted volna a benneteket elválasztó fizikai korlátokat, ami aránytalan terhet jelenthetett számukra. Mindezt szeretetlenségük jeleként értelmezhetted, holott valójában csak az egészséges lehatárolódási képesség működött bennük.

Felnőttként

Olyannyira vágyhatsz a másokban való feloldódásra, hogy ennek érdekében képes lehetsz teljesen feladni magad. Ne félj vágyaid kinyilvánításától!

Ezt is szeretjük