Megírja helyetted a házit a Google: ezt kell tenned hozzá

A Google nemcsak információkat szolgáltathat a leckédhez, de a matekháziban is segít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg régebben a lexikonok és szakkönyvek voltak a diákok segítségére egy-egy utánajárós házi feladatban, manapság már természetes, hogy a hiányzó információért egyből az internethez, azon belül is a Google-höz fordulsz.

Ám kevesen tudják, hogy a kereső nemcsak a dolgok felkutatására, hanem számolásra is alkalmas. Nézd meg, mit kell tenned, hogy a matematikaházidban is segítségedre legyen az internet!

Google-számológép

Ha nincs kéznél a számológép, egyszerűen írd be a Google keresősávjába az elvégzendő műveletet a numerikus billentyűzet segítségével, és egyenlőségjel helyett nyomj egy entert! Máris egy olyan oldalon találod magad, ahol megjelenik a megoldás, és vele együtt egy tudományos számológép kezelőfelülete.

Itt elvégezheted az alapműveleteket, mint az összeadás, kivonás, szorzás és osztás, és a Google bonyolultabb feladatokat is tud kezelni, mint például az összetett, többtagú zárójeles műveletek.

Számolhatsz arányszámot, gyököt vonhatsz, négyzetre emelhetsz, függvényekkel dolgozhatsz, sőt, még a mértékegységeket is átválthatod - akár római számokat is használhatsz.

Ráadásul már a számológépre is kiterjed a Google hangalapú keresőfunkciója, vagyis ha nem akarsz hozzáérni a billentyűzethez, egyszerűen kapcsold be a mikrofonodat, kattints a keresősáv jobb oldalán a kis mikrofon ikonra - ha ráviszed a kurzort, láthatod, hogy ez a hangalapú keresés -, és egyszerűen mondd ki a műveletet, amelynek tudni szeretnéd az eredményét.

Bonyolultabb feladatokhoz

Ha nem elégszel meg a Google által nyújtott szolgáltatásokkal, próbáld ki a WolframAlpha weboldalt! Ez szintén egy keresőoldal, ám a Google-lel ellentétben nem a kulcsszavak alapján dobja ki az eredményeket, hanem gyakorlatilag megpróbálja értelmezni a feltett kérdést, és válaszolni rá.

Az oldal csak angol kérdéseket fogad el, de akkor is hasznos, ha nem beszéled a nyelvet, mert a matematikatudása is bámulatos.

Az alapműveleteken kívül különösen hasznos, ha függvényekkel bajlódsz, és az egy- vagy többismeretlenes egyenletek megoldásában vagy ellenőrzésében is segítségedre lehet. Szinte nincs olyan bonyolult matematikai feladat, amelyhez a weboldal nem tud hozzászólni, ezért a Google-számológép mellett ezt is érdemes kipróbálni.

Ezt is szeretjük