Ilyen volt a lakóhelyed évekkel ezelőtt: utazz az időben a Google Földdel

A Google Föld most egy igazi időutazásra visz történelmi felvételei segítségével.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Google Föld 6-os verziója nemcsak jobb minőségű felvételeket kínál, hanem más újításokkal is bővült.

A segítségével például valóságos időutazásban lehet részed, olyan helyszínen, ahol csak akarod.

Mi is az a Google Föld?

A Google Föld - eredeti nyelven: Google Earth - program tulajdonképpen egy virtuális földgömbként működik, és ingyenesen használható a számítógépeden. Fejlesztői műholdképeket, légifelvételeket és térinformatikai adatokat vetítettek a Föld háromdimenziós modelljére.

A program segítségével bolygónk minden részéről leolvashatod a földrajzi koordinátákat, illetve egy adott pont magasságát. Különféle pluszszolgáltatások is színesítik a Google Földet, például 3D-ben kutathatod az óceánokat, és még a Marson is bolyonghatsz. Ilyen plusz a virtuális időutazás is.

Történelmi felvételek

Utazz vissza az időben a Google Föld történelmi fotóival! Megnézheted, hogy az idők során hogyan változott a közvetlen lakókörnyezeted, a szülővárosod, vagy milyen átalakuláson mentek keresztül a kedvenc helyeid. Töltsd le a Google Föld bővítményt a számítógépre, majd nézd meg az oktatóvideót további információért erről a funkcióról. Az oldalon lejátszható körutakat találsz, amelyek visszarepítenek az időben.

Mivel a Google birtokában voltak régebbi műholdas és légifelvételek is, ezeket mára szintén beépítették a programba. Így az érdeklődők már nemcsak a jelenlegi fotókat láthatják, hanem azokról a helyekről, amelyekről rendelkezésre állnak a régi felvételek, múltbeli képeket is nézegethetnek. 

Egyéb érdekességek

Ha olyan helyre vándorolsz a Google Föld segítségével, amelyről elérhetők az archív fotók, a rendszer automatikusan jelzi neked ezek meglétét. Ám ha másfajta nézelődéshez támad kedved, megállhatsz az égboltot fürkészni, vagy megtekintheted, mely helyeken fedeztek fel hajóroncsokat. Még repülőszimulátor funkcióval is találkozhatsz a programban, és nem csak repülőtéren landolhatsz. 

Meglátogathatsz turisztikai vagy más nevezetességeket, határokat, és még különböző üzleteket is. Közlekedési információt gyűjthetsz utakról, vasutakról, repülőterekről, és vallási helyekre zarándokolhatsz el, persze csak virtuálisan.

Ezt is szeretjük