Nagy újítások jönnek a Google-nél: így fog átalakulni a keresőjük

Az új technológiát a Google keresőjén kívül más felületeknél is használják majd.

GettyImages-1246480398
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Google-nél a ChatGPT nevű chatbot sikerén felbuzdulva elkezdték tesztelni a saját mesterséges intelligenciát használó keresőjüket.

A cég bízik benne, hogy a Bard névre keresztelt chatbot idővel felveheti a versenyt a ChatGPT-vel. 

Google változás

A ChatGPT nevű, mesterséges intelligencián alapuló, rendkívül meggyőző chatbot hatalmas népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Ezt valószínűleg a Google-nél is érzékelték, ezért a cég már be is jelentette a saját chatbotját.

A Bard névre keresztelt kísérleti chatbot a Google Language Model for Dialogue Applications, azaz LaMDA segítségével készült. Mint ismert, ez az a mesterséges intelligenciamotor, amelyről tavaly nyáron a cég azóta elbocsátott mérnöke azt állította, hogy öntudatra ébredt, írja a 24.hu a Gizmodo cikke alapján.

GettyImages-643897728
Fotó: eclipse_images / Getty Images Hungary

A Bard egyelőre csak a tesztelők számára elérhető, de hamarosan a szélesebb nyilvánosság is kipróbálhatja majd. A Google anyavállalata magyar idő szerint holnap 14:30-kor prezentációt fog tartani, amely néhány, a céghez közel álló személy szerint akár a Bard hivatalos elindítását is jelentheti, írja a VG.

A Bard a ChatGPT-hez hasonlóan, emberi formába öntött válaszokkal fog reagálni a kérdésekre, mégpedig a normál Google-találatok felett megjelenítve őket, írja a cikk. A Bard nagy előnye a ChatGPT-hez képest, hogy valós időben képes keresgélni az interneten, így minden kérdésre azonnali, releváns válasszal tud szolgálni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója elmondta, hogy a technológiát használni fogják a Google keresőjénél, a térképnél és további felületeknél egyaránt. 

A Google keresőmotorja így kielégítőbb és gyorsabb válaszokat adhat majd a mélyebb és bonyolultabb kérdésekre is. A vállalat azt is jelezte, hogy a keresőmotor felülete is átmehet apróbb változásokon, hogy a felhasználók könnyebben férjenek hozzá a nyelvi modell felületéhez, írja a 24.hu.

Döbbenetes dolgot állít a Facebookról egy volt alkalmazott: így merítik le direkt a felhasználók telefonját

Egy volt Facebook-alkalmazott nagyon súlyos vádakat fogalmazott meg a céggel szemben.

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük