Szuper dolog történik, ha a Google-logóra kattintasz ma a keresőben
Április 22-én a Föld napja van: ez alkalomból a Google kezdőoldala egy kis játékkal vár.

google
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ahogyan azt már megszokhattuk, a Google főoldala gyakran változik: a logó mindig az adott nap aktuális eseményeihez, évfordulóihoz, ünnepeihez igazodik. Ma, a Föld napján egy cuki kis játékkal készült a keresőóriás a méhek védelmének jegyében.

A feladat egyszerű: a méhecskét az egér segítségével irányítva kell virágról virágra szállni, és ezzel minél több növényt beporozni, folyamatosan gyarapítva a képernyőn látható virágállományt. Minden szint végén egy hasznos érdekességet olvashatsz a méhekről, tehát még tanulhatsz is szórakozás közben.

- Ünnepeljük az 50. Föld napját! Ma a bolygónkat és az egyik legapróbb, de legfontosabb élőlényt ünnepeljük: a méhet! Tudtad? A világ terményeinek kétharmadát, a virágos növényeknek pedig a 85%-át ők porozzák be! Tanulj a szárnyas barátainkról, és segítsd őket útjukon, hogy különféle virágokat porozhassanak be... - olvasható a játék bevezetőjében.

A rövid előszót természetesen nem kell minden alkalommal végignézni a játék megkezdéséhez: ha nem akarod kivárni, egyszerűen kattints a Bevezető kihagyása gombra a képernyő bal felső oldalán.

Fotók: Getty Images

A Google-autónak társasága akadt

A Google Street View egyik járgánya egy szép napon éppen a japán Kumagi körzetében fényképezett, amikor egy kíváncsi idegen kiszúrta magának. Készülj, mert nehéz lesz kibírnod nevetés nélkül!

Ezt is szeretjük