4 új beállítás, amit próbálj ki a Google-ben: nagyon hasznosak
Egy csokor hiánypótló újdonsággal rukkolt elő a Google, amiket érdemes megismerni.

google
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Google az idei év során korábban új adatvédelmi lehetőségeket vezetett be, hogy megkönnyítse a személyes információk kontrollját, illetve a helyelőzmények, a keresések és a hangfelvételek automatikus törlését. A napokban pedig néhány olyan újítást jelentettek be, amelyek még egyszerűbbé és következetesebbé teszik a felhasználók adatainak ellenőrzését és kezelését.

A vállalat célja mindig is az volt, hogy egyszerű, hasznos és intuitív termékeket hozzon létre. Az adatvédelem és a biztonság területén is arra törekednek, hogy a felhasználók számára adataik kezelése legyen ugyanolyan egyszerű, mint egy éttermi asztalfoglalás. Nézd meg, milyen hasznos szolgáltatásokkal bővült a platform, és próbáld ki őket!

Inkognitó mód a Google Térképben

Az inkognitó mód 2008-as indulása óta az egyik legnépszerűbb adatvédelmi fejlesztés a Google Chrome böngészőben. Az idei év elejétől a funkció elérhető a YouTube-on, és mostantól a Térkép szolgáltatásban is élhetnek vele a felhasználók. A bekapcsoláshoz kattints vagy koppints az avatarodra, majd a beállítások között válaszd az inkognitó módot. Ettől kezdve a helyelőzményeid nem jelennek meg a Google-fiókodban, amíg ugyanilyen módon ki nem kapcsolod a beállítást.

inkognito mod.gif

Előzmények automatikus törlése a YouTube-on

Május óta automatikusan törölhetők a helyelőzmények, valamint a webes és alkalmazástörténet, amely magában foglalja a keresést, böngészést és a hangfelvételeket is. Ez a funkció már a YouTube-előzményekben is elérhető. Ezt a lehetőséget a Tevékenységvezérlőknél találod, és azt is beállíthatod, hogy milyen időközönként végezze el a törlést a program.

youtube.gif

Google Asszisztens: adatvédelmi parancsok

Mostantól az Asszisztens azonnal és automatikusan törli a kért adatokat, ha angolul olyan a parancsokat adunk neki, mint például  a "Hey Google, delete the last thing I said to you", azaz töröld az utolsó dolgot, amit mondtam, vagy a "Hey Google, delete everything I said to you last week", vagyis törölj mindent, amit a múlt héten mondtam. Ha a felhasználó egy hétnél több adat törlését kéri, az Asszisztens közvetlenül a fiókbeállítások oldalra irányít, ahol végrehajtható a kért művelet.

Jelszóvizsgálat

A már korábban bevezetett Jelszókezelő segít megjegyezni és kezelni különböző internetes fiókjaink jelszavait. Az új, múlt héten induló Jelszóvizsgálat pedig egy olyan eszköz, amelynek segítségével egyetlen kattintással kiderítheted, hogy van-e olyan jelszavad, amelyik túl gyenge, újrafelhasznált vagy harmadik fél által kompromittált.

jelszo.gif

Kiemelt kép: Getty Images

A Google-autónak társasága akadt

A Google Térkép Utcakép funkciója roppant hasznos eszköz a mindennapokban, sőt, alkalmanként kifejezetten szórakoztató is. Mint például ebben a mostani történetben, melynek nem a keresőóriás fényképező autója a valódi sztárja.

Ezt is szeretjük