Ijesztő dolgokat tud rólad a Google: hiába kapcsoltad ki, továbbra is követ
Elviekben a Helyelőzmények funkció egy gombnyomással inaktiválható, ám úgy tűnik, a dolog nem ennyire egyszerű.

googlemap 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Google Helyelőzmények funkciója első blikkre praktikus, sőt, kifejezetten kényelmes megoldásnak tűnik, hiszen azonnal felajánlja neked a legközelebbi automatát, ha beírod a bank szót, ahogy bármelyik étterembe is könnyűszerrel elkalauzol. A kényelemnek azonban ára van, ami esetünkben nem más, mint az, hogy a keresőóriás pontosan tudja az aktuális tartózkodási helyed.

Bár a szolgáltatás alapértelmezésként mindig bekapcsolt állapotban van, a fiókunkba bejelentkezve bármikor megtekinthetjük, milyen információt tárol rólunk a Helyelőzmények, illetve ki is kapcsolhatjuk azt. Legalábbis azt hittük.

Helyelőzmények kikapcsolása

Az AP amerikai hírügynökség szerint a Helyelőzmények kikapcsolásával csak a helyadatok vizuális megjelenítése szüneteltethető, a követés ettől még nem áll le. Ahhoz, hogy a Google-t tényleg lekapcsoljuk magunkról, inaktiválni kell az internetes, illetve az alkalmazástevékenységeket - például az időjárás-előrejelzés frissítését. A menüpont elérése ezen a linken lehetséges, de az eddigi követési előzmények kitörlésére is adott a lehetőség. Ez a funkció pedig itt található

Nyitott könyv az életünk?

Sajnos nem pusztán a véletlen műve, ha bizonyos hirdetések minduntalan szembejönnek velünk a világhálón, hiszen a Nagy Testvér minden lépésünket árgus szemekkel figyeli. Nemcsak azt, hogy milyen oldalakra keresünk rá, és ott pontosan mivel ütjük el az időt, hanem a vásárlásainkat is.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Ghostery ingyenes alkalmazás a magánszféra védelmében jött létre, ugyanis az valamennyi böngészőben letiltja azokat a kéretlen programokat, melyek követik böngészési szokásainkat, ezáltal pedig temérdek információhoz jutnak rólunk. Az alkalmazást innen tudod letölteni.

Nézd meg ezt is - Valaki kiszúrta a Google utcaképén, hogy a fotós autónak társasága akadt

Főként a nagyvárosok lakói találkozhattak már a Google szokatlan, a tetején furcsa felszerelést cipelő Street View járműveivel, melyekből több tucatot is bevethetnek egy-egy nagyobb környék felderítéséhez. Az egyik járgányuk egy szép napon éppen a japán Kumagi körzetében fényképezett, amikor egy kíváncsi idegen kiszúrta magának. Készülj, mert nehéz lesz kibírnod nevetés nélkül!

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük