Hátborzongató hangot hallat a Golden Gate híd: felvétel is készült róla

Kevesen tudják, hogy a Golden Gate híd néha kísérteties hangot hallat.

GettyImages-1134147933

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Csendes-óceánt és a San Francisco-öblöt elválasztó szorost átívelő Golden Gate híd az Egyesül Államok egyik legnépszerűbb építménye.

Kevesen tudják azonban, hogy a híd néha kísérteties hangot hallat. A sikoltó hangról néhány napja felvétel is készült, amely a hírekbe is bekerült.

Golden Gate híd hangja

A Golden Gate hídon hallható különös zaj az IFLScience szerint egy 2020-as felújításnak köszönhető, amelynek során a híd szerkezetét az erős széllökések ellen akarták biztosítani. Emellett egy új korlátot is felépítettek, ami az öngyilkosságok számát volt hivatott csökkenteni.

Az új korlát vékonyabb fémlemezekből állt, ami miatt a nyugati, legalább 35,4 km/órát elérő szelek mély, a 43,5 km/órás vagy annál erősebb széllökések pedig magas hangokat generálnak a hídon. 

A furcsa hangokról az ABC News közölt megdöbbentő felvételt néhány napja.

A hídon dolgozó mérnökök már neki is láttak a probléma kiküszöbölésének. A tervek szerint a korlátok végére U alakú kapcsokat fognak tenni, amelyek megakadályozzák a szélörvények keletkezését. 

Ezzel a megoldással körülbelül 75 százalékkal tudnák csökkenteni a szél hangját, így már csak a nagyon erős, 101,4 km/óra feletti széllökéseknél válnának igazán hallhatóvá. Az átépítés körülbelül 450 ezer dollárba fog kerülni. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így néztek ki a budapesti hidak a második világháború után: szomorú fotók a történelemből

Egészen döbbenetes a jól ismert városkép egy egészen más arcát látni.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük