Így néz ki a világ legnagyobb opál drágaköve: varázslatos színekben pompázik
A világ legnagyobb opál drágaköve igazán lenyűgöző színekben csillog.

opál színek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritkaságszámba megy opált találni ásatások, bányászások során, hát még olyan méretűt, ami alig fér el az ember kezében.

A galaxis opál a világ legnagyobb csiszolt opál drágaköve, amit még 1992-ben a Guinness-rekordok Könyvébe is regisztráltak.

A galaxis opál története

Észak-Kelet Brazíliában, Boi Morto városának egyik bányájában találtak rá még 1976-ban. Ma már egy magángyűjtemény ékes darabja. A csiszolások, formázások után az igen nagy méretű opál 0,75 kiló.

Egy grapefruit nagyságú darabból formázták meg, végleges alakja egyesek szerint egy kisgyerek fejére hasonlít leginkább.

Nem véletlenül kapta az óriási, csillogó kő a galaxis opál nevet, hiszen minél tovább vizsgálja a kíváncsi nézelődő színes tükröződéseit, annál inkább hasonlít a tiszta éjszakában megjelenő csillagösvényre, a Tejútra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az opálok megannyi formában és színben felbukkanhatnak, mivel nincsen kristályos szerkezetük, mely meghatározná nekik ezt. Az 5 millió év alatt keletkező ékkövet a 14. házassági évfordulóra szokás ajándékozni, de talizmánként is használják, állítólag sok költőt és művészt megihletett már a különös kő.

Nem árt óvakodni, mivel a babona úgy tartja, ha magadnak veszel opált, nemhogy inspirációt, ihletet ad, hanem balszerencsét hoz magával.

Drágakövek tucatjai borítják a csontvázakat: évekig díszítették a vatikáni leleteket

A következőkben néhány fotót sorakoztatunk fel ezekről a különleges csontvázakról, és a képekhez néhány érdekes információt is mellékelünk róluk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük