Mi történt? Egy egész hadsereg halt meg egyszerre az alagútban

A történelem néha rejtélyes meglepetéseket tartogat. Képeken hét rémisztő régészeti lelet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a történelem az írásos emlékek és más fennmaradt anyagok segítségével nagyjából leképezhető, vannak olyan vakfoltok, amelyeket örök rejtély övez, és olyan meglepetések is felbukkanhatnak, amikre soha senki sem gondolt volna.

A régészek munkája nemcsak nehéz, de érdekes is, hiszen sohasem tudhatják, mire bukkannak. Számtalanszor előfordult már, hogy olyan leletek kerültek elő, amelyek mindent megváltoztattak. Ám nemcsak értékes információkra derült fény: olykor bizarr, ijesztő vagy rettenetes dolgokat fedeztek fel.

Az alábbi hét példa is ilyen: képeken is megnézheted minden idők legijesztőbb régészeti leleteit. Csak erős idegzetűeknek!

Rémisztő leletek

Kattintsd végig a képgalériát, nézd meg fotón a bizarr leleteket, és tudd meg, melyikhez milyen történet kapcsolódik!

Minden idők legrémisztőbb régészeti leletei: hátborzongató múlt

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ezt is szeretjük