Nem viccelünk: egy napon van a férfiak és a WC világnapja

November 19. jeles nap, ekkor van a férfiak világnapja, és a WC-é is. Fura?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Heti abszurdhírek-rovatunkban a férfiak és a WC világnapja kapott főszerepet, valamint egy magyar, akit a tűzoltók mentettek ki, miután megpróbálta összeszedni a turisták által bedobált pénzérméket egy romnál. Harmadik szereplőnk a Mikulás, akit saját szakálla ejtett foglyul.

Egy napra esik a férfiak és a WC világnapja

November 19-ét a WC világnapjává nyilvánította a szingapúri székhelyű WC Világszervezet - World Toilet Organisation -, hogy felhívja a figyelmet arra: a világ számos pontján még mindig millióknak nincs lehetőségük arra, hogy higiénikus körülmények között végezzék a dolgukat.

Érdekesség, de  épp november 19. az a nap, amikor a férfiakat is ünneplik, ez a nap a WC mellett a férfiak világnapja is. Hogy utóbbi összefügg-e azzal, hogy a WC-s szervezet is épp ezt a napot szemelte ki, azt nem lehet tudni. 

Szerencseérméket akart lopni a magyar, tűzoltók mentették ki

Tűzoltók mentettek ki a bécsi belvárosban csütörtökre virradó éjjel egy magyar férfit, aki lezuhant és megsérült, amikor megpróbálta összeszedni a turisták által bedobált pénzérméket egy római kori romnál.

Az osztrák rendőrség közlése szerint két magyar állampolgár szerda este 11 óra körül megpróbálta összegyűjteni a pénzérméket a Hofburg melletti Michaelerplatzon lévő római kori falmaradványok közül - jelentette az APA osztrák hírügynökség. A kísérlet közben egyikük leesett, hét métert zuhant, és ismeretlen fokú sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező mentők elsősegélyben részesítették a férfit, akit ezután a tűzoltóság emelt ki hordágyon és emelőszerkezettel. Társa ki tudott mászni a romok közül, ahová előzőleg leereszkedett - tudatta a bécsi tűzoltóság a hírügynökséggel.

A római kori településnek a tér szintje alatt feltárt, korláttal körülkerített, fedetlen romjai a császári palotának a Graben sétálóutca felőli bejárata előtt találhatók. (MTI)

Saját szakálla ejtette rabul a Mikulást

Foglyul ejtett a szakálla egy Mikulást Nagy-Britanniában, egy nagyáruházban: a szerencsétlenül járt férfinak negyed órán át kellett kapaszkodnia öt méter magasan egy kötélen.

Az eredeti terv szerint a Mikulás a karácsonyi fények felkapcsolását követően kötélen ereszkedett volna le a plafonon keresztül, ám a leereszkedés megakadt, mivel a szakálla beakadt a kötél egyik szorítóbilincsébe. A férfi hiába próbálta kicibálni a műszőrzetet.

Megtehette volna, hogy kibújik belőle, és lemászik, ám az áruházban sok gyerek is volt, ő pedig nem akart illúzióromboló módon lelepleződni, ezért addig kapaszkodott, mígnem egy másik kötelet engedtek le mellé. Arra átmászva már kikapcsolhatta a bilincset, és kiszabadíthatta belőle a szakállát, majd pedig leereszkedhetett az emberek közé.

A Mikulásnak nem esett baja, sikere pedig sokkal nagyobb lett szorult helyzete és hősies kitartása révén, mint ha minden simán alakul - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum. (MTI)

Ezt is szeretjük