3 mondat, amit senki sem mer kimondani, pedig életbevágó lenne
Néha egy-egy rövid mondat jóra fordíthatna mindent, ha lenne bátorságunk kimondani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy barátságban adódhatnak olyan helyzetek, amikor az egyik fél látja, hogy a másik rossz úton halad, de nem szól, mert fél, hogy emiatt konfliktusba keverednek.

Pedig gyakran be kell vállalni azt, hogy a legjobb barátnőd egy darabig haragszik majd rád, ha ezzel megakadályozhatod, hogy rosszat tegyen saját magának. Íme, három mondat, amit nem szabad magadba fojtani!

"Ez a pasi nem akar tőled semmit"

Ha a barátnőd odavan valakiért, aki viszont nem érez ugyanígy, könnyen elkezdheti áltatni magát, és minden visszautasításba belemagyarázhat valamilyen drámai indokot és kifogást - ebben nem szabad segítened neki.

Kívülállóként te valószínűleg jobban látod a dolgot, és ha számodra egyértelmű, hogy nem a körülmények miatt nem lehetnek együtt, hanem a srác tényleg nem érdeklődik, mondd meg a barátnődnek.

Először talán nem hallgat majd rád, esetleg meg is gyanúsít azzal, hogy csak féltékeny vagy, de előbb-utóbb rávilágíthatsz arra, amit legbelül ő is tud, csak nem akar bevallani magának, és talán pont arra volt szüksége, hogy valaki kimondja. Amint erre rájön, elszáll majd a mérge, és valószínűleg hálás lesz, amiért felnyitottad a szemét ahelyett, hogy hagytad volna, hogy hiú ábrándokat kergessen.

"Butaságra készülsz"

Az, hogy mindenben támogatod a barátnődet, nem egyenlő azzal, hogy végignézed, amint élete legnagyobb baklövését készül véghezvinni. Ha rossz érzéseid vannak a tervével kapcsolatban - mindegy, hogy az rá nézve káros vagy akár illegális -, mondd el neki! Valószínűleg nem tudod majd megállítani, de legalább tudod, hogy megtetted, ami tőled telt. Ráadásul elülteted a bogarat a fülében, hiszen ad a véleményedre, innentől pedig már az ő dolga elszámolni a saját lelkiismeretével.

"Fenntartásaim vannak a barátoddal kapcsolatban"

Ha egyszerűen nem szimpatikus a srác, még ne szólj: adj neki egy esélyt, szervezzetek közös programot hármasban vagy akár többen, ahol tudtok beszélgetni, és jobban megismerheted. Ne feledd, hogy nem neked kell, hogy tetsszen a srác, hanem a barátnődnek!

Ha azonban tett érte a pasi, hogy megorrolj rá - például flörtölni próbált veled, vagy azon kaptad, hogy egy másik lánynak csapja a szelet -, arra érdemes felhívnod a barátnőd figyelmét, hiszen fordított helyzetben biztosan te is szeretnél tudni az ilyesmiről. Az pedig, hogy hisz-e neked, már rajta áll, a lényeg, hogy te megpróbáltad.

Ezt is szeretjük