3 gyanús jel, hogy a pasi bántani tudna téged
Ne hagyd figyelmen kívül!
A nő bántalmazása egy kapcsolatban a férfi részéről nem csak felnőttkorban fordulhat elő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos tinédzserkorban is előfordulhat, hogy olyasvalakivel szövődik szerelem, aki nem riad vissza a fizikai bántalmazástól. Ha a pasi erőszakos, annak sok esetben vannak jelei, amelyeket ha időben észreveszel, megvédheted magad.

Ha az alábbi dolgokat tapasztalod a srácon, tartsd távol magad tőle, és szólj a dologról a szüleidnek vagy más megbízható felnőttnek! Nem árt, ha mindenre felkészülsz, és az utcán is gondoskodsz az önvédelemről - erről korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben.

Mindent verekedéssel oldana meg

Mindegy, hogy csak elméletben említi az erőszakot, vagy akár a gyakorlatba is átülteti a szavait, ha a pasi minden egyes konfliktushelyzetre az öklével reagálna, akár a barátaival, akár a családjával, akár idegenekkel került összetűzésbe, valószínűleg egy párkapcsolatban is így kezeli a vitákat.

Lehet, hogy csak keménynek akar mutatkozni, de nagyon oda kell figyelned, mert vékony a határ az üres riogatás és a valós fenyegetés között.

Ha hallottál már olyasmit róla, vagy esetleg láttad is, hogy verekedésbe keveredett, és tudod, hogy ez elkerülhető lett volna, van okod az aggodalomra.

Jó, ha még az elején kereket oldasz, hiszen jobb félni, mint megijedni, és egy ilyen pasi mellett sohasem érezheted magad biztonságban.

Fenyegetőzik

Nagyon sokat elárul, ha a srác egy vita, veszekedés hevében azzal fenyeget, hogy megüt vagy más módon bánt téged. Ebben az esetben nem feltétlenül igaz az amelyik kutya ugat, nem harap közmondás, ha már ilyesmi felmerült benne, csak idő kérdése, hogy a tettek mezejére lépjen.

Ráadásul azért sem érdemes szájhősnek gondolnod a pasit, mert ez a típus kifejezetten a nála gyengébbeken szereti levezetni a feszültséget, ezért míg egy másik fiúval nem biztos, hogy kikezdene, annál könnyebben jár el a keze, ha egy lányról van szó.

Ütött már meg lányt

Annál vészjóslóbb dolog talán nincs is, ha tudod, hogy a pasi már ütött meg nőt. Akármekkora bűnbánást mutat, és akármennyire igazságtalannak állítja is be a szituációt, nem valószínű, hogy egy komolyabb konfliktus során képes lenne magán uralkodni, hiszen ha már egyszer megtette, újra meg fogja.

Ezt is szeretjük