Innen veheted észre, hogy nem őszinte veled a pasid

Árulkodó jelek

Nem könnyű leleplezni a hazugságot, de vannak jelek, amik elárulják, hogy valami nem stimmel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan veled is előfordult már, hogy ösztönösen ráéreztél, amikor valaki nem mondott igazat - különösen olyanok, akik közel állnak hozzád, például a barátod.

Ám van, hogy a megérzés kevés ahhoz, hogy tetten érd a hazug pasit. Elmondjuk, ilyenkor mire figyelj.

Mimika

Az arc és a szemek általában tudat alatt is másképp viselkednek egy olyan feszült helyzetben, amikor valaki hazugságra készül. Ha a pasi nem néz a szemedbe, vagy a tekintete rád vándorol ugyan, de el-elkapja a pillantását rólad, akkor valami nem stimmel.

A lesütött szemek arról is árulkodhatnak, hogy szimplán zavarban van, de ha feltűnően kerüli a szemkontaktust, az már gyanakvásra ad okot.

Az is előfordulhat, hogy látszólag ok nélkül zavart mosolyra húzódik a szája, miközben füllentés hagyja el a száját. A szemöldökök nyugtalan húzgálása, összevonása is arra utal, hogy a srác nem őszinte veled.

Vannak, akik tudatosan kontrollálják a mimikájukat, pontosan azért, hogy ne derüljön ki belőle: épp nem mondanak igazat. Ám ha a pasi egyébként nem az a típus, akinek a vonásai nagyon fegyelmezettek, a merev pókerarc is intő jel lehet.

Testbeszéd

Ha a pasi idegesen babrál beszéd közben, valamiért zavarban van, és lehet, hogy pont egy hazugság miatt. Még nagyobb ennek a valószínűsége akkor, ha a kezeit elrejti előled, folyamatosan a zsebében vagy az asztal alatt tartja.

Ha tördeli az ujjait, az arcát piszkálja, takarja a száját vagy a szemét, az szintén gyanús. Az sem jó jel, ha a testével szinte teljesen elfordul tőled, illetve nyilvánvaló védekező pozíciót vesz fel - összezárja, keresztezi maga előtt a karjait és a lábait is, talán még el is pirul. A túlságosan merev testtartás is elgondolkodtató, hiszen, ha a pasi képes fegyelmezni az arcvonásait, akkor valószínűleg már a testbeszédét is megtanulta kordában tartani. Ha természetellenesen feszült a tartása, lehet, hogy titkolnivalója van.

7 jel, hogy a srác nem vesz téged komolyan

Nézegess képeket!

Elolvasom

Beszédstílus

Sok embernek már a hanglejtéséből kiderül, ha nem mond igazat, de vannak, akiknél ennél mélyebbre kell ásni. Ha a pasi túlmagyarázza a dolgokat, ami egyébként nem szokása, megintcsak gondolkodj el. Ha egy történetben minden egyes részletre kitér, és mindig akad a tarsolyában valami apróság, amivel alátámaszthatja, hogy ő bizony nem hazudik, akkor ennek valószínűleg az ellenkezője az igaz, különösen, ha alaphelyzetben nem ez a stílus nem jellemző rá.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Beszéd közben a legárulkodóbb jel pedig az, ha a pasi csak hebeg-habog, mintha nem tudná, mit akar mondani, vagy többször beletörik a nyelve a mondanivalójába. Ilyenkor is fennáll a lehetőség, hogy csak zavarban van, de ha más jelet is tapasztalsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem mond igazat.

Ezt is szeretjük