Ennyire viselik jól a férfiak a menstruációs fájdalmakat: friss videón a reakciójuk
Kampány indult Indiában, melynek során a férfiak bevásárlóközpontokban kihelyezett szimulátorok segítségével élhetik át a menstruációs fájdalmakat.

GettyImages-1256779283
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kampány indult Indiában, melynek során a férfiak bevásárlóközpontokban kihelyezett szimulátorok segítségével élhetik át a menstruációs fájdalmakat, derül ki a BBC cikkéből.

A mozgalomnak fontos célkitűzései vannak. Az alapítók azt szeretnék, hogy ne legyen többé tabu a menstruációról beszélni.

Így viselik a férfiak a menstruációs fájdalmakat

Hibi Eden indiai politikus, a Cup of Life (Élet Kelyhe) mozgalom alapítója elmondta, hogy a legfontosabb célkitűzéseikként szerepel, hogy párbeszéd induljon a menstruáció fizikai és érzelmi aspektusairól, amelyeket a férfiak nem érthetnek. A képviselő úgy érzi, hogy a menstruációnak olyan témának kéne lennie, amiről az emberek  nyíltan mernek beszélni. 

A mozgalom Feel the Pain (Érezd a fájdalmat) szlogennel hirdetett kampányt, melynek során szimulátorokat helyeztek el India több bevásárlóközpontjába. Ezek segítségével a férfiaknak lehetősége van átélni a menstruációval járó fájdalmak körülbelül 10 százalékát. 

A Cup of Life mozgalom korábban a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült, ugyanis 100 ezer ingyenes menstruációs terméket osztottak szét 24 óra alatt.

Ezekben az országokban már jár menstruációs szabadság a nőknek: követendő példa, vagy újabb ok a diszkriminációra?

A menstruációs szabadság megosztó téma, olvasóink véleményét is kikértük róla.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük