Ennyire viselik jól a férfiak a menstruációs fájdalmakat: friss videón a reakciójuk

Kampány indult Indiában, melynek során a férfiak bevásárlóközpontokban kihelyezett szimulátorok segítségével élhetik át a menstruációs fájdalmakat.

GettyImages-1256779283

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kampány indult Indiában, melynek során a férfiak bevásárlóközpontokban kihelyezett szimulátorok segítségével élhetik át a menstruációs fájdalmakat, derül ki a BBC cikkéből.

A mozgalomnak fontos célkitűzései vannak. Az alapítók azt szeretnék, hogy ne legyen többé tabu a menstruációról beszélni.

Így viselik a férfiak a menstruációs fájdalmakat

Hibi Eden indiai politikus, a Cup of Life (Élet Kelyhe) mozgalom alapítója elmondta, hogy a legfontosabb célkitűzéseikként szerepel, hogy párbeszéd induljon a menstruáció fizikai és érzelmi aspektusairól, amelyeket a férfiak nem érthetnek. A képviselő úgy érzi, hogy a menstruációnak olyan témának kéne lennie, amiről az emberek  nyíltan mernek beszélni. 

A mozgalom Feel the Pain (Érezd a fájdalmat) szlogennel hirdetett kampányt, melynek során szimulátorokat helyeztek el India több bevásárlóközpontjába. Ezek segítségével a férfiaknak lehetősége van átélni a menstruációval járó fájdalmak körülbelül 10 százalékát. 

A Cup of Life mozgalom korábban a Guinness-rekordok Könyvébe is bekerült, ugyanis 100 ezer ingyenes menstruációs terméket osztottak szét 24 óra alatt.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezekben az országokban már jár menstruációs szabadság a nőknek: követendő példa, vagy újabb ok a diszkriminációra?

A menstruációs szabadság megosztó téma, olvasóink véleményét is kikértük róla.

Ezekben az országokban már jár menstruációs szabadság a nőknek: követendő példa, vagy újabb ok a diszkriminációra?

A menstruációs szabadság megosztó téma, olvasóink véleményét is kikértük róla.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük