Így is újra lehet hasznosítani a fenyőfákat: meglepően nagy segítség ez másoknak

Meglepő, mekkora segítséget jelenthet az elszáradt fenyőfákat továbbajándékozni.

GettyImages-1091467228
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szurkolók az Állatokért Alapítvány nemrég közzétett egy posztot, melyben a fenyőfák olyan újrahasznosítási módját tárták fel, amit csak nagyon kevesen ismertek eddig.

Vízkereszt ide vagy oda, karácsony után sokaknak akár hetekig is állhat a fa, így még most sem késő utánajárni annak, hogy hova lehet vinni az örökzöldet, ahol valóban nagy segítséget jelenthet.

Fenyőfát a kecskéknek

Kiderült, hogy a fenyőfa tűlevelei nagyon étékes vitaminforrást jelentenek a kecskék számára, előszeretettel fogyasztják azokat, és még jót is tesz az egészségüknek.

A KE-MI kecskefarm lakóinak legnagyobb örömére idén eddig nagyjából száz fenyőfát kaptak, amivel egy darabig etethetik a négylábú jószágokat - bár tény, hogy annyira szeretik a zöld csemegét, hogy pillanatok alatt lecsupaszítanak egy-egy fát.

A lucfenyőtől kezdve a fekete-, a Nordmann-, az ezüst- vagy az erdei fenyő is terítékre kerülhet náluk. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A kecskéken kívül még a nyulak is eszik a tűlevelet, így aki ismer olyan állattartót, aki nyulakkal vagy kecskékkel foglalkozik, érdemes számukra felajánlani a leharcolt karácsonyfákat. 

A gazda sem látott még ilyen parányi kecskegidát

Ember és kecske között is kialakulhat szoros kötelék, ha a szükség úgy hozza.

(Borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary, cikken belüli képek forrás: Szurkolók az Állatokért Alapítvány / Facebook)

Ezt is szeretjük