Az ilyen állatokat fogadják örökbe a legritkábban, pedig gyönyörűek: elbűvölő képeken mutatja meg a fotós

A fotós szeretné bebizonyítani, hogy a fekete színű állatok is ugyanúgy megérdemlik, hogy szerető otthonra találjanak.

Fekete állatok fotók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére már egyre többen választják az örökbefogadást, ha háziállatokról van szó, hiszen így a kis kedvencek a menhely után egy szerető otthonra lelhetnek. Sajnos azonban vannak olyan kutyák és macskák, akik különösen nehéz helyzetben vannak, ennek pedig egyetlen oka a színük.

Többször is megfigyelték már, hogy a menhelyi állatok közül a fekete bundájú jószágokat sokkal kevesebben választják, ennek pedig valószínűleg az az előítélet az alapja, hogy ezek az állatok sokkal problémásabbak, nehezebben alkalmazkodnak, és csak a baj lesz velük a későbbiekben.

Képeken a gyönyörű, fekete színű állatok

A profi állatfotós, Chantal Levesque egész életében imádta az állatokat, egy fekete színű kölyökkutyája volt gyermekkorában, később pedig 16 évig voltak legjobb barátok egy fekete színű macskával. Amikor megtudta, hogy a sötétebb bundájú állatoknak kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, úgy döntött, hogy egy fotósorozatban mutatja be, hogy semmiben sem mások az ilyen jószágok, egytől egyig gyönyörűek, és ők is ugyanúgy megérdemlik a szeretetet és az otthon melegét.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

(Képek forrása: clevesque / Instagram)

Ezt is szeretjük