Rózsaszín pocakú oroszlánkölyök született Szegeden - Imádni való fotók
A Szegedi Vadaspark fehér oroszlánkölyke a Szonja nevet kapta.

oroszlan-labnyom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fehér oroszlánkölyök született a Szegedi Vadasparkban. A különleges csöppség 2019. május 15-én jött világra, Nadja és Timba második kölykeként. A nőstény kis oroszlán a Szonja nevet kapta, és szerencsére a már a győri Xantus János Állatkertben élő testvérével, Amalival ellentétben nála nem jelentkeztek problémák, az anyjának most van elég teje, így nincs szükség emberi segítségre.

Miután a vadaspark gondozói már készültek az ellésre, az anyaállat napokig a ház biztonságában várta az utódjának érkezését, és most is ott neveli a kicsit. Az élesebb szemű látogatók akár meg is láthatják a körülbelül 1,5 kilogramm súllyal született oroszlánkölyköt, viszont kérik, hogy kopogással, villanófénnyel és egyéb módon se zavarják az anyát és kicsinyét!

Már most is sokan érdeklődnek, hiszen az oroszlán nagyon népszerű állat, főleg a világos színű, avagy fehér oroszlánként ismert színváltozat. Ez a színezet nem faji, alfaji bélyeg, és nem is albinizmus, hanem Dél-Afrikában, Timbavati térségében a természetben is előforduló génverzió. Sajnos kedvelt vadászcélpont volt a felfedezése után, a 1990-es évek végére már nem is tudtak vadon élő egyedeiről.

A Global White Lion Protection Trust által közölt legfrissebb, 2018-as adatok szerint csak 11 fehér oroszlán él jelenleg természetes körülmények között, míg állatkertekben és tenyészfarmokon közel háromszáz egyede él. Az előbbiekben az a cél, hogy megőrizzék ezt a génváltozatot, melynek eltűnéséért egyértelműen az ember lenne a felelős.

A kis oroszlán nevének kiválasztásánál több szempont döntött: egyrészt Szonja napján született, melynek hangzása hasonlít a Nadjához, valamint - véletlen egybeesésként - a magyar színésznőre, Oroszlán Szonjára is utal. Szonja fejlődését figyelemmel kísérhetik a látogatók, valószínűleg ugyanolyan nagy kedvence lesz a vadasparknak, mint testvére, Amali volt.

Fotók: Endrédi Lajos. Kiemelt kép: Getty Images.

A cikk az ajánló után folytatódik

Így kukucskál anyja erszényéből a kengurubébi

Bennett-kenguru született a debreceni állatkertben. Az intézmény vezetője elmondta: a mindössze egy hónapnyi vemhességet követően világra jött Bennett-bébi születése után rögtön anyja erszényébe mászott.

Ezt is szeretjük