Döbbenetes dologra bukkantak egy angliai konyha felújítása közben: nem hittek a szemüknek a szakemberek, mikor meglátták

Történelmi jelentőségű felfedezést tettek.

GettyImages-1300942355
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hihetetlen leletre bukkantak a szakemberek egy Yorkban található konyha felújítása közben. 

A Micklegate utcai lakás falán egy közel négyszáz éves falfestmény virított, ami a szakértők szerint történelmi jelentőségű.

Falfestmény a konyhában

A yorki lakás konyhájának felújításakor egy 1600-as évekből származó falfestményt találtak a szakemberek, derül ki a Guardian cikkéből. A festmény Francis Quarles költő Emblems (Emblémák) című kötetének jeleneteit ábrázolja. A falról egyébként kiderült, hogy az régebbi, mint a körülötte található épületrészek.

A lakás tulajdonosai már korábban is észrevették, hogy a fal egy része furcsán néz ki, de arra nem számítottak, hogy ilyen izgalmas lelet található rajta. 

Bár a festményt tavaly fedezték fel, csak mostanra sikerült minden részletét felfedni. A festményről jó felbontású másolat készült, amelyet védőrétegként helyeztek a lefestett falszakasz elé, hogy megóvják azt a sérülésektől. 

A Micklegate utcában feltehetően még számos hasonló műemlék rejtőzhet, így a lakás tulajdonosai abban reménykednek, hogy a felfedezésük bogarat ültet a környékbeli lakosok fülébe, és ők is meg fogják vizsgálni a lakásaik falait. 

10 különleges dolog, amit a partra sodort a tenger: az Osztrák-Magyar Monarchia idejéről is maradtak fenn emlékek

A fiatal lány elképesztő kincseket talál tengerparti sétái során.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük