Új gomb a Facebookon: mostantól az sem marad titokban, amit nem akartál megosztani?
Az ismerőseid is beleszólhatnak az adatlapodba.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már nemcsak az üzenőfaladra írhatnak az ismerőseid - ha engeded nekik -, de még abba is beleszólhatnak, hogy mit árulsz el magadról a Facebookon.

Egy új gomb segítségével ugyanis kimutathatják érdeklődésüket az olyan veled kapcsolatos információk iránt is, amit nem osztottál meg a nagyközönséggel.

Új gomb a Facebookon

A Facebook fejlesztői most olyan újdonsággal rukkoltak elő, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy jelezzék: egyebekre is kíváncsiak ismerősükkel kapcsolatban, mint amit ő korábban megosztott magáról.

Megjelentek az úgynevezett Ask, vagy magyar felületen Kérés gombok, amelyek mindenki idővonalán megtalálhatók a Névjegyben található pontok mellett. Ezek arra hivatottak, hogy az ismerősök megkérhessék egymást: a másik töltse ki az adatlapján üresen hagyott mezőket.

Ha a gombra rákattintasz, egy személyes üzenet társaságában küldheted el az érdeklődést a facebookos barátodnak.

Persze egy ilyen kérés még nem kötelez semmire, ez mindössze egy jelzés feléd, amit értesítés formájában kapsz meg. Hogy a fejlesztés mennyire jó, hasznos, esetleg idegesítő és tapintatlan, arról valószínűleg mindenkinek más lesz a véleménye, de az biztos, hogy innentől kezdve a kíváncsi ismerősök beleszólhatnak a számukra interaktívvá tett profilod tartalmába.

Ilyen lenne a Facebook a való életben

A Facebook és társai mára sok ember mindennapjaiba beépültek. De vajon mi lenne, ha a közösségi oldalak nem csak a virtuális világban léteznének?

Fontos az adatvédelem

A közösségi oldalaknak rengeteg hasznos és szórakoztató funkciójuk van, de ha nem kezeled őket kellő óvatossággal, veszélyesek is lehetnek - hiszen ha túl sokat árulsz el magadról az interneten, azzal visszaélhetnek, vagy kínos helyzetbe kerülhetsz egy-egy meggondolatlan poszt miatt.

Bár eleinte az adatvédelem sokak szemében mindössze annyit jelentett, hogy nem adták ki másoknak a jelszavukat, és a magánélet védelme sem volt ennyire központi téma, manapság már egyre többen ügyelnek arra, hogy tényleg csak azok az információk derüljenek ki róluk az interneten, amelyek publikusak, és megjelenésük aránylag veszélytelen.

Ezt is szeretjük