Tudod-e, hány magyar van fent a Facebookon?
Ilyen az arány más országokhoz képest
Az országnak több mint a fele facebookozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebook terjedése leginkább a pestiséhez hasonló: néhány év alatt több millió embert fertőzött meg a közösségi oldal, persze a gyilkos kórtól eltérően ebbe nem halt bele fél Európa.

Ugyanakkor a Facebooknak is megvan a maga veszélye, nem csupán függőséget okoz, de a magánéletet is könnyen tönkreteheti.

Egy 2012-es felmérés adatai szerint 250 millió 934 ezer ember tagja a közösségi oldalnak, ami egyre csak nő, valószínűleg annak köszönhetően, hogy az idősebb korosztály tagjai is mind többen csatlakoznak a portálhoz. Bár korábban már arról szóltak a hírek, hogy a Facebook népszerűsége egyre csökken, egyelőre úgy tűnik, hogy a konkurencia nem fenyegeti a Mark Zuckerberg által felépített hálót. A 2012-es adatok is erre utalnak.

Az ország internetezői

Az Internetworldstats.com oldalán részletes statisztikát lehet olvasni arról, hogy melyik országban milyenek az internetezési szokások. Az oldal szerint, a 2012-es adatok alapján Magyarország össznépessége körülbelül 9 millió 960 ezerre rúgott, amiből az internet-felhasználók száma megközelítőleg 6 millió 517 ezer. Ez az ország lakosságának 65,4%-át jelenti, európai viszonylatban pedig 1,3%-ot fed le.

A 6,5 millióból 2012. december 31-ig bezárólag 4 265 960 magyar csatlakozott a Facebookhoz, ami igazán nagy arány, és valószínű, hogy egy év alatt ez a ráta még tovább nőtt, bár erre vonatkozó adatok egyelőre nincsenek.

Európai viszonylatban

A 2012-es adatok alapján Fehéroroszország, Belgium, Csehország, Görögország, Portugália és Svédország népessége közel megegyezik Magyarországéval, ugyanakkor a számok jól mutatják, hogy ezek az országok teljesen más internetes kultúrával rendelkeznek.

Vigyázz magadra!

A Facebook a csalóknak remek lehetőséget kínál arra, hogy visszaéljenek a neveddel, személyiségeddel. Így teheted biztonságosabbá a profilodat!

Fehéroroszországban például csupán a lakosság 46%-a internetezik, és ebből mindössze 533 ezren tagjai a Facebooknak. Belgiumban és Svédországban az internetezők száma 81% felett van - Svédországban különösen magasra, 92,7%-ra rúg ez szám -, és a két ország internet-felhasználóinak kicsivel több mint a fele aktív Facebook-tag, ami körülbelül 5 millió embert jelent országonként.

Kicsivel lemaradva, 73%-kal és közel 4 millió Facebook-felhasználóval rendelkezik Csehország, illetve a középmezőnyben van 53 és 55,2%-kal Görögország és Portugália. Előbbiben a közösségi oldal felhasználóinak száma 3 millió 850 ezerre, míg utóbbiban 4 millió 670 ezerre rúg.

Ezt is szeretjük