Egyetlen dolog, amitől sokkal menőbb lesz a Facebook-idővonalad
A borítóképpel egyedivé vagy személyessé varázsolhatod a Facebook-idővonaladat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Facebook időről időre megújul, és a nem túl távoli múltban is bevezetett egy újdonságot, ami igencsak megosztotta az embereket.

Az idővonal váltotta fel a régi adatlapokat, ami elsőre talán átláthatatlannak tűnik, de rengeteg lehetőség rejtőzik benne.

A borítókép

Az idővonallal egy olyan funkciót is kaptak a felhasználók, mellyel saját ízlésük szerint alakíthatják a profiljukat, ez pedig nem más, mint a borítókép. Ez az apróság, ha jól használod, nagyon fel tudja dobni az egész Facebookodat. Ha olyan borítókép díszeleg a neved és a profilképed felett, ami jellemez téged, az egész olyan benyomást kelt majd, mintha a látogatók a saját honlapodon járnának.

A Facebooknak is az volt a célja az opcióval, hogy a felhasználók saját kedvük szerint mutathassák be magukat a nagyvilágnak. A borítóképek nyilvánosak, bárki számára láthatóak, ezt tartsd szem előtt, mielőtt választasz. Érdemes kiélni benne a kreativitásodat, felfoghatod úgy is, mint egy weboldal fejlécét, és akár hetente vagy még gyakrabban lecserélheted a képet.

Mikor kiválasztod a borítóképedet, vedd figyelembe azt a szempontot is, hogy hogyan, milyen területen jelenik majd meg a fotó. A profilképed körül, egy hosszúkás területen lesz majd látható, ezért a jó minőség érdekében válassz fekvő, nagy felbontású képet. Így nem esik majd szét, amikor pozicionálod. Következzenek a legötletesebb változatok.

Profilképpel harmonizáló borító

Nagyon ötletes, ha olyan borítóképet választasz, ami akár a profilképed folytatása is lehetne. Keress olyan fotót, ami harmonizál a rólad készült fénykép hátterével, vagy, ha értesz a képszerkesztéshez, még össze is egyeztetheted a két felvételt. Ha saját képet töltesz fel borítónak, még könnyebb dolgod van: készüljön ugyanott, ahol a profilképedet is fotóztad.

Akár olyan borítót is szerkeszthetsz, melyen olyan minta van, mintha a profilképed be lenne keretezve. Ha sztárról töltesz fel képet, választhatsz olyat, amin az illető csókot dob, és pozicionálhatod úgy, mintha éppen téged tüntetne ki a puszival.

Rajzok és más ötletek

A rajzolt, színes borítóképek mindig hangulatossá varázsolják az idővonaladat. Választhatsz például olyan képet, ami nagy szemeket ábrázol, akik éppen a profilképed felé tekintenek. A vicces, képregényszerű rajz is jó választás lehet, de itt figyelj rá, hogy teljes egészében megjelenjen a kép, különben nem érvényesül. Továbbá lehet a borítód a kedvenc hangszeredet, állatodat, ételedet ábrázoló fotó, vagy csak valami nonfiguratív, szép minta.

Alakíthatod a profilodat az éppen aktuális évszakhoz is, és feltölthetsz ennek megfelelő tájképet vagy hangulatos fotót. A baráti, családi csoportképek, az általad készített, jól sikerült rajzok, a háziállatodról készült fotók mind-mind személyessé teszik az idővonaladat, az egyetlen nehézséget csak a bőség zavara okozza.

Ezt is szeretjük