Az összes adatodat ellophatják a Facebookról: te is kaptál értesítést?

Máris rémhírek terjednek az új adatvédelmi szabályzat miatt.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mostantól a Facebook jogi tulajdona minden, amit csak kiposztolsz, de ha ügyes vagy, akkor megvédheted magad. 

Legalábbis ezt állítja a mostanában újra terjedő Facebook-hoax, de a rémhír temészetesen nem igaz, csak az új adatvédelmi szabályzat miatt kapott szárnyra a pletyka.

Így terjed az álhír

Biztosan te is megkaptad az értesítést a Facebooktól a 2015. január 1-jén érkező új adatvédelmi szabályzatról, aminek lényege, hogy a jövőben mindenki egyszerűbben befolyásolhatja azt, hogy milyen hirdetések jelenjenek meg számára, illetve mindenki számára érthetőbb lesz az, hogy ki látja az általa közzétett posztokat.

Ezt persze rengetegen nem olvasták el, így máris adott volt a lehetőség, hogy ismét felüsse a fejét egy 2012-ben már többször is megjelenő Facebook-hoax, ami arról szól, hogy a jövőben a Facebook tulajdonát képezi minden általad közzétett bejegyzés, kép vagy videó.

Persze erre is van megoldás: elég egy - valójában nem is létező - amerikai törvényrendeletre hivatkoznunk a következő státuszfrissítésünkben, és máris védettek vagyunk. A hoax szövegét a képes ajánló alatt olvashatod, ha te is megkapod, ne foglalkozz vele!

"By the present communiqué, I notify Facebook that it is strictly forbidden to disclose, copy, distribute, disseminate or take any other action against me on the basis of this profile and/or its contents. The aforementioned prohibited actions also apply to employees, students, agents and/or any staff under Facebook’s direction or control. The content of this profile is private and confidential information. The violation of my privacy is punished by law (UCC 1 1-308-308 1-103 and the Rome Statute)."

Ez aztán fájna! Miért jó, hogy a Facebook nem valóságos?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Miért nem lehet igaz?

Az egész természetesen átverés, az AllFacebook.com pedig el is magyarázza, hogy miért. A Facebook azóta már ki is adott egy nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy minden, a felhasználó által közzétett tartalom a felhasználó saját tulajdona, a Facebooknak csak ahhoz van joga, hogy megjelenítse és felhasználja azt.

Ha még több hírre és érdekességre vagy kíváncsi a közösségi médiával kapcsolatban, látogass el a SocialDaily honlapjára!

A szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogokat a Facebooktól függetlenül szabályozták, egy státuszfrissítés pedig mit sem változtat rajtuk. Az írásos beleegyezésre egyáltalán nincs szükség, mivel a közösségi oldal használatával minden felhasználó beleegyezik abba, hogy a Facebook felhasználhatja az általa közzétett tartalmakat.

Nyerj ötcsillagos kényeztetést!

Ha most feliratkozol az új Femina-hírlevélre, megnyerheted a kétszemélyes, két éjszakára szóló 5 db szállásutalvány egyikét az 5 csillagos Hotel Divinusba. Nincs más dolgod, mint feliratkozni, és részt veszel a sorsoláson.

Feliratkozom és játszom

Promóció

Ezt is szeretjük