Ez lesz 2023 színe: ilyen szép árnyalatot választottak

Az amerikai Pantone cég idén is kiválasztotta a következő év színét.

Az év színe 2023
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai Pantone cég idén is kiválasztotta a következő év színét. A szín neve nem más, mint Viva Magenta 18-1750.

A cég egyébként a Pantone Színazonosító rendszer megalkotója és a több mint kétezer színt tartalmazó Pantone-skála gondozója, derül ki a Qubit cikkéből

Az év színe 2023

A Washington Post beszámolója és a cég hivatalos közleménye szerint 2023 színét a színszakértők szöveges jellemzése alapján a Midjourney nevű, a betáplált szavak alapján művészeti alkotásnak nevezett képeket generáló mesterségesintelligencia-alkalmazás  generálta véglegesre, írja a cikk.

A szín hivatalos neve Viva Magenta 18-1750 és állítólag a bíbortetvek kárminvöröséhez hasonlít a leginkább. A cég egy a Twitter-oldalán közzétett videóban mutatta be az 2023-as év színét:

A Pantone Color Institute alelnöke úgy fogalmazott, hogy a Viva Magenta a bizalmat, a megnyugvást és a kapcsolatot jelképezi egy olyan világban ami épp próbál talpra állni a globális pandémia megrázkódtatásai után. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Tíz évig fotózta a Holdat a művész, 48 különböző színét örökítette meg: lenyűgöző fotók

Elsőre talán nem is gondolnánk, milyen sokszínű lehet a Hold.

Tíz évig fotózta a Holdat a művész, 48 különböző színét örökítette meg: lenyűgöző fotók

Elsőre talán nem is gondolnánk, milyen sokszínű lehet a Hold.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük