Mitől lesz valaki jó vezető? 40 éves kor alatt is elérhető a siker
Idén is keresik az Év Fiatal Vezetőjét: már elindult a pályázat!

sikeres-no
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vezetővé bárki válhat, ugyanakkor valóban jó vezetőnek lenni kevesebbeknek sikerül. Idén, három sikeres pályázati év után újra megmérettetnek a negyven év alatti, fiatal vezetők, hogy elnyerjék az Év Fiatal Vezetője Díjat és az ezzel járó elismerést. A pályázatokat állandó, neves szakemberekből álló, az ügy mellett mélyen elkötelezett szakmai zsűri bírálja majd el, mely idén két új taggal bővült: Blaskó Nikolett, az ACG ügyvezetője és Gerendai Károly üzletember is a kezdeményezés mellé állt.

Korunk fiatal felnőttjei egyre nagyobb számban jelennek meg a munkaerőpiacon, és kompetenciáiknak köszönhetően, valamint a munkaerőpiac sajátos kihívásainak okán sokan hamar vezető pozícióba kerülnek. De vajon melyek a jó vezetők legfontosabb ismérvei?

Mitől lesz valaki jó vezető?

Modern vezetéselméletek az alábbi jellemzők kulcsszerepét hangsúlyozzák: legyen innovatív, önálló, bírjon küldetéstudattal, tudjon felelősséget vállalni, ugyanakkor fontos, hogy megfelelően tudja értékelni, motiválni csapatát, és tudatosan fejlessze saját szakmai és vezetői képességeit.

A pályázatokat bíráló, nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri is hasonló szempontokat vesz figyelembe az értékelésénél, így a pályázó elért eredményei mellett vizsgálja a szervezeten belül betöltött pozíciót, a leadership szerep tudatos megélését, valamint a vezetői képességek folyamatos fejlesztésére való törekvést.

Ezt erősítette meg Blaskó Nikolett is, aki felelős vezetőként vallja, hogy a siker fontos alkotóeleme a kitartás, a magas színvonalú szolgáltatás és a profizmus mellett az értékrend, mely szerint egy szervezet működik. Mindennek megteremtése, az iránymutatás a vezető feladata. A díjra négy kategóriában - nagyvállalati, kkv, non-profit és állami szektorban működő - olyan negyven év alatti vezetők pályázhatnak, akiknek legalább egyéves vezetői tapasztalatuk van, és, akik legalább öt főből álló csapatot irányítanak a mindennapok során.

Követendő példákat mutatnak be

- A díjat 2015-ben azzal a szándékkal alapítottuk, hogy megszólítsuk, és az elismerés által kiemeljük az országban azokat a fiatal vezetőket, akik kimagasló munkahelyi teljesítményük mellett valóban példamutató vezetői szemlélettel rendelkeznek, így követendő példaként állhatnak kortársaik, a következő vagy éppen a korábbi generáció előtt - említette céljaik között Bite Barbara, a Coaching Team ügyvezető igazgatója, a díj alapítója.

A cikk az ajánló után folytatódik

A hiánypótló kezdeményezésre az elmúlt években közel kétszáz pályázat érkezett, és idén is hasonló, kiélezett versenyre számítanak a kiírók. - Fontos számunkra, hogy a jó gyakorlatokat széles körben megismertessük, így minden pályázónak szeretnénk online megjelenést biztosítani, valamint a legjobbaknak a személyes bemutatkozási lehetőséget is megadni - mondta Szabó Viktória, a Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team munka- és szervezetpszichológusa.

Hozzátette: a zsűri a fődíj mellett különdíjakkal, a további helyezettek számára pedig egyéb elismeréssel is készül képzési programok, tanfolyamok, szakkönyvek formájában. A jelentkezők december 3-ig küldhetik be pályázatukat, a szakmai zsűri ezt követően kezdi meg az értékelést. Az ünnepélyes eredményhirdetés 2019 februárjában lesz, ahol a személyes meghallgatást sikerrel teljesítők a közönség számára is bemutatkoznak, majd sor kerül a kategóriagyőztesek, valamint az Év Fiatal Vezetője 2018 Díj nyertesének kihirdetésére. A pályázati kiírás ide kattintva elérhető.

Nézd meg ezt is! -  Egy éve még pultoslány volt, most sikeres politikus

2018. június 26. bizonyára örökre bevésődött Alexandria Ocasio-Cortez emlékezetébe, hiszen elsöprő győzelmet aratott az amerikai előválasztáson a képviselőház egyik legjelentősebb emberével, Joe Crowley-val szemben.

Ezt is szeretjük