Sosem találtak még ilyen óriási gyémántot Európában: fotón a gigantikus kő
Európa legnagyobb gyémántját találták meg Oroszországban. Az elmúlt pár nap különösen termékeny volt a lelőhelyen.

gyemant
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Európa legnagyobb, 222,09 karátos gyémántjára találtak rá Arhangelszk megye mezenszki járásában, a V. Grib nevét viselő lelőhelyen - közölte kedden orosz hírügynökségekkel az AGD Diamonds vállalat sajtószolgálata. A kommüniké szerint a kontinens eddigi legnagyobb, 181,68 karátos gyémántjára szintén a Grib-lelőhelyen bukkantak rá.

A kő a Mihály arkangyal nevet kapta. Az újonnan talált gyémántot még nem nevezték el. Július 13-án ugyancsak a Grib volt a helyszíne egy igen ritka, citromsárga árnyalatú, 47,61 karátos gyémánt meglelésének. Ugyanitt július 8-án egy ékszerminőségű, 81,02 karátos gyémánt is előkerült.

europa-legnagyobb-gyemantja

Az AGD Diamonds a gyémántokat Antwerpenben szándékozik eladni. A legkiemelkedőbb vásárlók a cég szóvivője szerint izraeli vagy belgiumi illetőségűek. A Grib az egyik legjelentősebb gyémántlelőhely, amely tartalékait tekintve Oroszországban a negyedik, világviszonylatban pedig a hetedik helyen áll.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Getty Images.

Képeken a világ legnagyobb bányái

Mutatunk tíz olyan helyet, ahol a külszíni fejtés hatalmas, félelmetes sebeket ejtett a föld felszínén, így az ma már nemcsak bánya, de részben turistalátványosság is.

Ezt is szeretjük