Jelentős változást vezetett be a népszerű bank: ezeket a felhasználókat érinti

Szigorítást vezetett be az Erste Bank.

Erste Bank változás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szigorított az automatái igénybevételi rendszerén az Erste Bank áprilistól, írja az atv.hu a Bankmonitor cikke alapján.

Áprilistól bizonyos típusú bankkártyák esetében ugyanis újfajta díjazást vezettek be.

Erste Bank - változás

Az Erste Bank szabályozása a Wise, Revolut, Curve és egyéb külföldinek számító kártyákat érinti, amelyek tulajdonosainak akkor is ki kell fizetnie a kiszabott díjat készpénzfelvételkor, ha a díjcsomagjukkal egyébként ez ingyenes lenne. Az újonnan bevezetett díj a felvett összegtől függetlenül, egységesen 1200 forint, fogalmaz a cikk.

GettyImages-626500518
Fotó: eclipse_images / Getty Images Hungary

A bankok és a különböző ATM-eket üzemeltető pénzügyi szolgáltatók sokszor számolnak fel díjat a külföldi kártyák esetében, de azoknak, akik eddig díjmentesen használták az Erste készülékeit, érdemes tisztában lennie a változással. 

Az Erste ATM-ei a tranzakció végső jóváhagyása előtt tájékoztatják az ügyfeleket, így azoknak még van lehetőségük megszakítani a folyamatot. 

A bank emellett egy másik korlátozást is bevezetett a Wise- és a Revolut-ügyfeleknek, ugyanis 150 000 forintban korlátozta a külföldi kibocsátású kártyákkal egy napon belül felvehető készpénz összegét. A limit nem csak egy adott ATM-re, hanem az Erste összes készülékére vonatkozik. 

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Kirabolt egy bankot, és csak egyetlen dollárt vitt magával a 65 éves férfi: különös oka volt rá

A világtörténelem egyik legfurcsább bankrablása történt a napokban, hiszen a férfi mindössze egyetlen dollárt tulajdonított el.

Kirabolt egy bankot, és csak egyetlen dollárt vitt magával a 65 éves férfi: különös oka volt rá

A világtörténelem egyik legfurcsább bankrablása történt a napokban, hiszen a férfi mindössze egyetlen dollárt tulajdonított el.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük