Ekkora denevért még sosem láttál: sokan nem is hitték el, hogy igazi a kép

Emberméretű denevérről készítettek képet, és kiderült, hogy semmit nem szerkesztettek rajta.

Emberméretű denevér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hihetetlen fotó jelent meg az interneten egy emberméretű denevérről, sokan nem is akarták elhinni, hogy tényleg létezik ez az állat. Nemrég kiderült, hogy a képet egyáltalán nem szerkesztették - ami látszik rajta, a valóság.

Még néhány évvel ezelőtt kapta fel a Fülöp-szigeteken készült fényképet az internet világa, és sokáig rejtély volt, hogy csak egy ügyes képszerkesztés, vagy egy valódi állat látszik-e a képen.

Az emberméretű denevér

Egészen hátborzongató belegondolni, hogy bizony az alább látható fotón egy tényleg létező denevér látszódik pihenés közben. Az állatot úgy hívják, hogy aranykoronás repülőkutya, és veszélyeztetett fajnak minősítették az egyre fogyatkozó populációja miatt.

Bármennyire is ijesztően néz ki ez a denevér, valójában teljesen ártalmatlan, és csak az optikai illúzió miatt néz ki ilyen hatalmasnak - egyesek arra tippeltek, hogy legalább 150 centiméteres ez a példány.

Valójában legtöbbször "csupán" félméteresre nőnek meg, ám szárnyfesztávolságuk már bizony elérheti az 1,7 métert is, ami egészen lenyűgöző. Ők a denevérek rendjének egyik legnagyobb faja.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A békés óriás egyébként a gyümölcsevő denevérek közé tartozik, így senkinek sem kell attól tartania, hogy embervérre éhezne meg. Kedvenc csemegéjük a füge.

Mivel az erdőirtások miatt elvesztette életterét, és a faj legtöbb egyedét levadászták a húsa miatt, a Természetvédelmi Világszövetség a veszélyeztetett fajok közé vette fel. Reméljük, még sokáig élnek a bolygón ezek a csodálatos lények.

Olvass tovább: furcsa fiókát hagyott magára az anyamadár

A különös kinézetű fióka felnőttkorában is nagyon ragaszkodik megmentőjéhez.

Furcsa fiókát hagyott magára az anyamadár: életre szóló barátságot kötött magyar megmentőjével

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük