Nem fogod elhinni, mekkora az emberi tüdő kiterítve: 8 hihetetlen tény a belső szerveinkről

Az emberi test megannyi szinte felfoghatatlan titok és rejtély tárháza.

GettyImages-1185610055

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lassacskán a 21. század derekán túlzás nélkül kijelenthető, hogy az orvostudomány az emberiség történelmének fénykorát éli. A kutatók, szakorvosok behatóbban ismerik fajunk biológiai működését, mint valaha, illetve a betegségek, egészségügyi problémák kezelésében is egyre hatékonyabb gyógymódok érhetők el.

Léteznek azonban olyan érdekes és meghökkentő, józan ésszel szinte felfoghatatlan tények az emberi szervezetről és szervekről, amelyek akár álmatlan éjszakákat is okozhatnak, miközben valaki próbálja kibogozni a rejtélyek nyitját a Wikipédia-oldalak és orvosi honlapok tengerében.

Hihetetlen tények a belső szerveinkről

Az emberi test komplexitása és szerencsés esetben hosszú távú, évtizedeken át tartó működőképessége a laikusokon kívül még a szakembereket is rendre elkápráztatja. A rendszer eszméletlenül összetett és érzékeny, mégis olykor viszontagságos körülményeket is hősiesen kibír. Alábbi összeállításunkban olyan nyolc lenyűgöző tényt gyűjtöttünk össze az emberi szervezetről, amelyekről talán még nem hallottál.

Töltsd ki az alábbi kvízt! Kérdések az emberi testről, ami fontos az egészségmegőrzésért

A szervezet egészséges működése érdekében ismerni kell a test működési folyamatait.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük