Eltitkolják a rák ellenszerét

Nobel-díjas tudósok feltételezései

Gyakran hallani, hogy már majdnem megtalálták a rák ellenszerét. Egyesek szerint azonban az egész svindli.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valaha a rák viszonylag ritka betegségnek számított, manapság a második leggyakoribb halálok a nyugati társadalmakban - egy 2002-es felmérés szerint a halálozások közel 30%-áért felelős. A Nemzetközi Rákkutató Intézet szerint a rákos megbetegedések közel 90%-át környezeti tényezők okozzák, ezek csökkentésével elméletileg a megbetegedés elkerülhető lenne.

A tényezők nagyjából közismertek: dohányzás, sok állati zsír és kevés gyümölcs, illetve zöldség fogyasztása, mértéktelen napozás, számos élelmiszer-ipari adalékanyag, különböző szennyező anyagok, elektromágneses sugárzás és bizonyos gyógyászati anyagok, illetve eljárások.

Az orvostudomány-történész, Hans Ruesch rámutatott, hogy ennek ellenére az Amerikai Rákkutató Intézet költségvetésének kevesebb mint 10%-át fordítja a környezeti faktorok vizsgálatára, illetve kevesebb mint 1%-át szánják élelmezéstudományi kutatásokra. Vajon valóban hátráltatják a kutatásokat, vagy ez csupán az összeesküvések híveinek agyszüleménye?

Gazdasági érdek állhat a háttérben

A rákkutatás jelentős üzlet. A megbetegedések megelőzése számos kiemelkedő adófizető vállalat számára nagy csapást jelentene, ide sorolhatjuk a dohány- és alkoholgyártókat, a hús- és tejgazdaságokat, a kémiai adalékanyagokat előállító vállalatokat. Kézenfekvő lehet a gyanú, hogy, mivel a kormány nem szeretné magára haragítani ezt az erőteljes csoportot, többek között a gyógyszergyáraknak is engedi, hogy a rákkutatással kapcsolatos irányelveket megszabják.

A gyógyszeripari vállalatok számára a legkedvezőbb eredmény egy olyan drága gyógyszer lenne, mely elnyomja a tumor növekedését, míg a rák elterjedésének mértéke ellenőrizetlen marad. Ily módon a betegek száma folyamatosan biztosítva van, akik életük végéig kezelést igényelnek, miközben a dohányzást és ivást sem hagyják abba, és ezáltal minden érintett jelentősen profitálhat belőlük.

Ez azért kaphat ilyen nagy hangsúlyt, mert a támogatások egy részét a gyógyszeripari vállalatok nyújtják. A táplálkozástudomány háttérbe szorult, ezt a munkát ugyanis senki sem szeretné támogatni, mivel hosszútávon az ágazat kevésbé kifizetődő.

Évtizedek óta közel járnak a megoldáshoz
Tény, hogy évtizedeken keresztül dollármilliárdokat költöttek a rákkutatásra, és a gyógyszeripar is folyamatosan állítja, hogy a gyógymódot már majdnem megtalálták, csak néhány évre van még szükségük, és a rák számos formájának kezelését sikeresen megoldják. Egy vizsgálat öt éven át nyomon követett száz olyan esetet, amikor az illetékesek állították, hogy áttörést értek el. A vizsgálati idő végén mindössze három esetben találtak tényleges fejlődést.

A Nobel-díjas tudós szerint svindli az egész

A kétszeres Nobel-díjas tudós, dr. Linus Pauling egyszer a következőt nyilatkozta: mindenkinek tudnia kell, hogy a rákkutatások többsége csak svindli, és a legjelentősebb rákkutató szervezet nem elég kötelességtudó azokkal az emberekkel szemben, akik támogatják őket.

Hasonlóan nyilatkozott dr. John Bailer, aki az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet újságjának a szerkesztője, és az intézet személyzetének tagja volt 20 éven keresztül:

- Véleményem szerint a nemzeti rákprogram teljes csőd. Az Amerikai Rákosok Társaságának ötéves statisztikai adatai kifejezetten félrevezetőek. Olyan betegséget is belevesznek számításaikba, ami nem rák, és, mivel ezeket korai stádiumban is képesek vagyunk diagnosztizálni, helytelenül javítják a túlélésre vonatkozó statisztikákat.

Az elmúlt 20 év rákkutatásait teljes bukásnak tekinthetjük. Több 30 éven felüli hal meg rákban, mint bármikor ezelőtt. Egyre több olyan nőt vesznek be a statisztikákba, illetve sorolnak a gyógyultak közé, akinek csak enyhébb lefolyású betegsége vagy jóindulatú daganata volt. Amikor a kormányzati hivatalnokok a túlélési statisztikákat lobogtatják, és azt állítják, hogy meg fogjuk nyerni a rákkal szemben folytatott harcot, ezeket az adatokat használják, helytelenül.

Nem tudni, mi az igazság

A rák gyógyítása, A gyógymód, A leleplezések és Megoldást, azonnal! című könyveiben Barry Lynes így ír: 1953-ban, az Egyesült Államok Szenátusának vizsgálata szerint összeesküvés történt, hogy a rákkezelés hatékonyságát csökkentsék. A szenátor, aki az ügy kivizsgálásáért felelt, meghalt, a nyomozás pedig megakadt.

Ez nem az első, de nem is az utolsó olyan eset volt, amikor olyan személy halt meg, aki veszélyeztethette volna a nemzeti rákprogram további tevékenységét. Hogy mi az igazság, azt csak az érintettek tudják, tény azonban az is, hogy a rákkutatásért felelős emberek, illetve ezek barátainak és családtagjainak körében is halnak meg rákban, és nyilvánvalóan ők sem kaptak különleges kezelést, jobbat annál, mint amivel másokat is igyekeznek megmenteni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Fotó: medicina-ortomolecular.es.

Cikkünk megírásában David Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek című könyve segített.

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók elméjében rengeteg a megválaszolatlan kérdés. Benne volt-e a Kennedy család keze Marilyn Monroe halálában? Tényleg leszállt egy UFO az angliai Rendelshamben? Magas rangú rendőröktől, kormányzati szakértőktől és sokat tudó informátoroktól szerzett bennfentes ismeretek birtokában David Southwell a legvalószínűbb - és leghihetetlenebb - megoldásait adja sok más mellett a fenti titokzatos eseteknek is, és felfedi a földkerekség legjelentősebb rejtélyeinek homályos részleteit.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 3990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük