Hihetetlen, de ezek nem virágok: meglepődsz, miből készültek az élethű növények
A művész elsőre alaposan átver mindenkit ötletes alkotásaival.

cukorbivarg nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Luciana Gonzalez, brazil cukrászmester ultra-realisztikus cukorvirágokra specializálódott. Annyira akkurátusan és részletesen dolgozik, hogy senki nem gondolná, hogy mindössze 3 év tapasztalattal rendelkezik.

Egészen 2017-ig Luciana Gonzalez egyáltalán nem sütött tortát, sőt, a konyhában sem szeretett időt tölteni. Azonban három évvel ezelőtt az építőmérnök úgy döntött, hogy felhagy jövedelmező karrierjével az építőiparban, és inkább más módon támogatja a családját. 

Építőmérnökből cukrászmester

Miután felmondott, elhatározta, hogy ismét kitanul egy másik szakmát. A Senac Campos do Jordão főzőiskola épülete épp szemben állt házával, emiatt született meg a döntés, hogy ugyan nincs semmilyen tapasztalata sütés-főzés terén, megpróbálja - Annyira stresszes volt a korábbi hivatásom, hogy három hónapra kórházba is kerültem. Nem volt pontos diagnózisa a betegségemnek, gyakorlatilag mindent a túlhajszoltság és a folyamatos nyomás okozott - mondta a nő.

A főzés terén nem a gasztronómia alapjai érdekelték, sokkal inkább a művészi cukrászsütemények felé húzott a szíve. A tanfolyamnak hála sikeresen elsajátította, hogyan lehet cukorból és különböző anyagokból természetesnek ható virágokat készíteni. A mérnöki tudása is segített neki abban, hogy innovatív módszereket fejlesszen ki az ehető anyagok felhasználására, hiszen tanulmányaiból fakadóan értett a matériák viselkedéséhez.

(Slideshow és ajánlóképek forrása: lucianagonzalezsugarflowers / Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük