Fantasztikus dolgokat készít evőeszközökből a férfi – Ennyi villát ritkán látni együtt
Az evőeszközök általában nem ilyen környezetben szoktak megjelenni, mégis nagyon látványosak az alkotások.

evőeszköz-művészet-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az evőeszközök olyan tárgyak az életben, amiknek már teljesen természetesnek veszi mindenki a létezését. Pont emiatt nem is tűnik fel a jelentőségük, mégis vannak, akik szívügyüknek tekintik a sorsukat.

Az osztrák művész, Matthias Kretschmer nem véletlenül választotta munkáihoz a hétköznapinak tűnő evőeszközöket: erősen szimbolikus jelentése van számára, szerinte csak akkor veszik észre az emberek a létezését, ha piszkosak vagy eltűnnek. Úgy gondolja, hogy ez tökéletesen mutatja a társadalom működését, a műveiben is ezt szerette volna megmutatni.

Több száz kanál és villa egy fotón

A férfi 2015-ben kezdett el evőeszközökkel dolgozni, az utóbbi időkben pedig a LED-világítás is nagy teret kap műveiben. Önkifejezésében sem a kanalakról, sem a kör alakú motívumról nem tudna lemondani. Úgy látja, hogy mivel a kör egy tökéletes geometriai alak, ez egységet, szimmetriát, ideális koherenciát jelképez. Ez számára a kohéziót, az erőt, de a magányt, a merevséget és a sugáron kívül eső életet is szimbolizálja. A nagyobb alkotásaihoz akár 800 kanalat is felhasznál, és mindig van bennük egy kis csavar, hogy változatos és elgondolkoztató munkák születhessenek.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük