Egy fontos szempont, amit egyre több magyar figyelembe vesz, amikor vásárol - Te is?

Az élelmiszer-vásárlás során már a fogyasztók harmada figyelembe veszi a környezeti hatásokat.

GettyImages-1310438467
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon a fogyasztók már nem csak az árak alapján választanak, 36 százalékuk a környezeti hatásokat is figyelembe veszi az élelmiszer-vásárlás során - közölte a Danone Magyarország Kft. reprezentatív felmérése alapján.

A felmérés szerint a fiatalabbak különösen figyelnek a fenntarthatóságra, amit a 35 év alattiak majdnem fele említett vásárlási szempontként. A környezet mellett az egészség védelme és az etikai szempontok is befolyásolhatják a fogyasztási szokásokat, a megkérdezettek több mint ötöde például ilyen okokból hajlandó volna kevesebb húst enni.

A válaszadók 94 százaléka nem követ olyan étrendet, amely korlátozná a húsfogyasztást, 88 százalék hetente legalább egyszer-kétszer eszik húst, miközben növényi alapú terméket csak 29 százalékuk. Alkalmi fogyasztóként, vagyis heti rendszerességnél ritkábban is csak 28 százalék vesz ilyen élelmiszereket. A felmérésben 18 és 65 év közötti vásárlókat kérdeztek meg. Az 500 fős minta korra, nemre, régióra reprezentatív - olvasható a közleményben.

Fotók: Getty Images

Egykor sivatag volt, mára buja erdővé vált

19 éven keresztül zajlott a faültetés a területen, aminek köszönhetően az egykori sivatag zöldellő erdővé változott.

Ezt is szeretjük