Ennyi élelmiszert dobnak ki évente a magyarok: döbbenetesen magas a szám
Élelmiszerpazarlás Magyarországon: 68 kilogramm élelmiszer landol a kukában fejenként.

elelmiszer-kuka
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, röviden NAK élelmiszeripari igazgatója az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszer-higiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást. Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében - fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

Fotók: Getty Images

Mivel helyettesíthető a tojás, a liszt vagy a sütőpor?

A konyhában rendkívül célravezető a kreativitás, egy-egy alapélelmiszer helyettesítésénél pedig különösen érdemes lazábban kezelni a főzési szabályokat, a legtöbbször a megfelelő állag elérhető otthon fellelhető anyagokból.

Ezt is szeretjük