Ennyi élelmiszert dobnak ki évente a magyarok: döbbenetesen magas a szám

Élelmiszerpazarlás Magyarországon: 68 kilogramm élelmiszer landol a kukában fejenként.

elelmiszer-kuka
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, röviden NAK élelmiszeripari igazgatója az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszer-higiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást. Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében - fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

Fotók: Getty Images

Mivel helyettesíthető a tojás, a liszt vagy a sütőpor?

A konyhában rendkívül célravezető a kreativitás, egy-egy alapélelmiszer helyettesítésénél pedig különösen érdemes lazábban kezelni a főzési szabályokat, a legtöbbször a megfelelő állag elérhető otthon fellelhető anyagokból.

Ezt is szeretjük