5 ok, amiért az ember nem elégedett az életével: sokszor az irreális célokkal van a baj

Apróságnak tűnhetnek, mégis meghatározóak az elégedetlenség okai: érdemes tudatosan kezelni őket.

bizonytalan

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán nem túlzás azt mondani, hogy az elégedettség az egyik legvágyottabb érzés a világon, gyakran mégis az elégedetlenség bitorolja el a helyét.

Az elégedetlenség napjainkban talán még erősebben jelen van, mint valaha, és nehéz megszabadulni tőle: öt dolog tudatos kerülése mégis segíthet benne.

5 dolog, ami elégedetlenné teszi az embert saját életével

Az életben rendkívül fontos mozgatórugót jelent a célok megvalósítása, ám ezek csakis akkor vihetik előre az embert, ha reálisak.

Napjainkban, kitéve a közösségi média hatásainak, sokan tűznek ki irreális célokat maguk elé. Nem tudatosítják, hogy amit látnak, nem más, mint délibáb. A mázolt, retusált, imitált képek mozaikjából építik fel a valóságot, ahhoz mérik saját sorsukat, és talán tudattalanul is azt tűzik ki mintaként. Természetes, hogy a valóságot messze elkerülő tökély nem lehet reális cél: előbb-utóbb elégedetlenséghez vezet.

A kudarctól való félelem ugyancsak ide juttathatja az embert. Bár a mondás úgy tartja, kockázat nélkül nincs siker, sokan nem mernek kockáztatni, akkor sem, ha az élet tálcán kínál fel egy jó lehetőséget. Ha sorra elmulasztja ezeket, az ember elégedetlenné válhat, holott boldog is lehetett volna, ha hitt volna önmagában. Érdemes a lehetőségeket aszerint megközelíteni, mi jó származhat belőlük, és nem úgy, milyen galibával járhat, ha valami rosszul sül el.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gyakori, hogy az emberek a könnyebb utat választják a másik helyett akkor is, ha belül tudják, mit szeretnének. A könnyebb útról azonban csalódás lehet visszatekinteni, és a valóban vágyott dolgok után epekedve elégedetlenné válhat az ember.

Olyan is előfordul mindeközben, hogy valaki azért lesz elégedetlen az életével, mert nem tudja, hogy voltaképpen mit is akar. Csakis külső események, meghatározó fordulatok hatására hajlandó változtatni, és akkor is csak sodródik az árral. Érdemes végiggondolni, valójában mi az, ami az embert boldoggá tenné, és önnön elhatározásból elindulni abba az irányba, bátran és pozitívan.

Már csak az elégedetlenséget elkerülendő is érdemes a fókuszt a pozitívra irányítani. A rossz események az élet természetes velejárói, ám ha legalább megpróbálja, az ember felfedezheti, hogy az adott helyzetben mi lehet mégis jó. Talán tanított neki valamit a szituáció, esetleg tapasztaltabbá tette: bármi is a következtetés, az ember varázsütésre jobban érezheti magát tőle.

Jógagyakorlatok az optimizmusért

Ezek a napkezdő gyakorlatok segíthetnek derűsen tölteni a napot.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük