Veszélyes egzotikus állatok, amiket otthon tartanak: a krokodiltól a tigrisig
Hihetetlen, milyen egzotikus házi kedvenceket tartanak az emberek világszerte.

tigris nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországon csak hatósági bejelentés után lehet tartani bizonyos veszélyes állatokat, és nem is mindegyik házi kedvenc birtoklása legális. Nem beszélve a morális szempontokról, hiszen a vadállatok számára a természetes élőhelyük az ideális, nem valószínű, hogy túl jól érzik magukat valakinek a hátsó kertjében vagy házában.

Ám vannak bizonyos országok, ahol a megfelelő körülmények biztosítása mellett szinte bármilyen élőlényt tarthatnak az emberek, ezért akár tigrisek vagy krokodilok is megtalálhatók egy-egy lelkes állatrajongó otthonában.

Veszélyes egzotikus állatok tartása

Különleges táplálékot és extra figyelmet igényel a vadállattartás. A fontos tápanyagokból biztosítani kell a megfelelő mennyiséget is, például tigriseknél naponta 7-8 kiló húst. Nem kis költséggel és rizikóval jár tartásuk, hiszen előfordulhat, hogy a megzavarodott állatok kiszabadulnak fogságukból, és a szomszéd háziállatait vagy a környék lakóit vélik prédának. Ám még ha sikerül is biztosítani a megfelelő körülményeket, természetes élőhelyükről kiragadva a vadállatok várható élettartama drasztikusan csökken.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Facebook, Instagram, pinterest, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük