Veszélyes egzotikus állatok, amiket otthon tartanak: a krokodiltól a tigrisig

Hihetetlen, milyen egzotikus házi kedvenceket tartanak az emberek világszerte.

tigris nyitó

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon csak hatósági bejelentés után lehet tartani bizonyos veszélyes állatokat, és nem is mindegyik házi kedvenc birtoklása legális. Nem beszélve a morális szempontokról, hiszen a vadállatok számára a természetes élőhelyük az ideális, nem valószínű, hogy túl jól érzik magukat valakinek a hátsó kertjében vagy házában.

Ám vannak bizonyos országok, ahol a megfelelő körülmények biztosítása mellett szinte bármilyen élőlényt tarthatnak az emberek, ezért akár tigrisek vagy krokodilok is megtalálhatók egy-egy lelkes állatrajongó otthonában.

Veszélyes egzotikus állatok tartása

Különleges táplálékot és extra figyelmet igényel a vadállattartás. A fontos tápanyagokból biztosítani kell a megfelelő mennyiséget is, például tigriseknél naponta 7-8 kiló húst. Nem kis költséggel és rizikóval jár tartásuk, hiszen előfordulhat, hogy a megzavarodott állatok kiszabadulnak fogságukból, és a szomszéd háziállatait vagy a környék lakóit vélik prédának. Ám még ha sikerül is biztosítani a megfelelő körülményeket, természetes élőhelyükről kiragadva a vadállatok várható élettartama drasztikusan csökken.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Facebook, Instagram, pinterest, borító-és ajánlókép forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük