Fontos változásra figyelmeztet a NAV: több százezer magyart érint
Változik az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyintézés.

sorszam
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Július 1-től az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kell intézni - hívta fel a figyelmet az adóhatóság. Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV-nak a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket, a tevékenység megkezdését, az adatváltozás bejelentését, a szünetelést, illetve a szünetelés utáni folytatást és a tevékenység megszüntetését.

Ugyancsak a Webes ügysegéden nyújthatók be az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatok igazolására szolgáló hatósági bizonyítvány iránti kérelmek. A tevékenység megkezdése és megszüntetése személyesen is bejelenthető a NAV ügyfélszolgálatain.

Az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatok - a nyilvántartási szám és adószám alapján - továbbra is lekérdezhetők a www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo/ oldalon. További információ telefonon a NAV Infóvonalán az 1819-es számon vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain kérhető - közölte az adóhatóság. Magyarországon az Opten adatai szerint az egyéni vállalkozók száma jelenleg meghaladja az 530 ezret.

Fotók: Getty Images

Vállalkozó gyerekek

Sokan még felnőttként is csak álmodoznak egy saját vállalkozásról, de ezeknek a gyerekeknek már a kamaszkor előtt sikerült közelebb kerülni az álmaikhoz.

Ezt is szeretjük