„Egy földönkívüli szexuális orgiái voltak”

Ki volt valójában az őrült szerzetes?

Földönkívüli vagy halhatatlan szent? A hírhedt Raszputyin kiléte máig rejtély.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 20. század fordulóján az orosz királyi család egy karizmatikus egyéniség, a papi rendből kitaszított szerzetes, lélekbúvár, gyógyító és jövendőmondó, Grigorij Jefimovics, ismertebb nevén Raszputyin teljes befolyása alatt állt. A valamikori szent ember eredményesen kezelte a cár fiát, aki súlyos vérzékenységben szenvedett. Az orosz királyi család rendkívül hálás volt neki ezért - ezt írásos bizonyítékok is alátámasztják -, Raszputyin pedig kihasználta kiváltságos helyzetét.

Az őrült szerzetes

Az történelmi ténynek tekinthető, hogy az őrült szerzetes destabilizálta az orosz cári kormányt. Arra használta befolyását, hogy követőit hatalmi pozíciókhoz juttassa, majd cserébe azért, mert meggyőzte Alexandra cárnőt arról, hogy kedvezzen egyes udvari embereknek, üzletembereknek vagy bizonyos terveknek, hihetetlen magas árat követelt az érintettektől. A kevésbé nemesek gyógyításáért is magas díjat számított fel. 1911-ben már igazi botrányhős volt, ezt betetőzte, hogy 1915-ben a cárnő fő tanácsadója lett.

Telhetetlen szexuális étvágya volt

Telhetetlen szexuális étvággyal rendelkezett, szolgálataiért cserébe fizetségként gyakran közösült férfiakkal és nőkkel is - olykor ragaszkodott ahhoz, hogy a páciens tizenéves gyermekével aludhasson, ha volt a családban gyermek.

Kielégíthetetlen szexuális étvágya és 30 centiméternél is nagyobb férfiassága miatt nem tudott betelni semmivel, tettei felháborították az embereket, de a királyi család teljes mértékben a bűvöletében élt. A korabeli beszámolók szerint valóban képes volt a gyógyításra és a jövőlátásra.

Összeesküvők ítélték halálra

Végül az orosz nemesség összeesküvést szervezett ellene: Raszputyin befolyása veszélyes volt az országra nézve, ezért meg kellett halnia.

Félix Juszupov vezetésével az összeesküvők elcsalták a gyógyítót egy összejövetelre, melynek Juszupov volt a házigazdája, és ott 1916. december 30-án meggyilkolták. Mindez a királyi család megítélésén nem javított, nem sokkal később kitört a forradalom, és elsöpörte a régi rendszert.

Akit nem lehetett megölni

A Raszputyin haláláról szóló mesék arra utalnak, hogy egyesek valóban hittek gyógyító képességében. A szent embert érkezése után étellel kínálták, a fogások annyi ciánt tartalmaztak, amennyi elegendő lett volna egy tucat átlagos ember meggyilkolására is.

Amikor azonban a szerzetessel nem történt semmi, közelről agyonlőtték. Raszputyin nem halt meg rögtön, dühösen kikergette Juszupovot a házból az udvarra, ahol az összeesküvők egy csoportja nehéz vaslánccal agyonverte.

Ezután megvizsgálták a szerzetest, és meglepetten tapasztalták, hogy még mindig életben van. Ekkor a testét összekötözték a lánccal, léket vágtak a Néva folyó jegére, és leengedték a fagyos vízbe.

Raszputyin megfagyott testét a tett helyszínétől néhány mérföldre találták meg a folyóban. Sikerült kiszabadítania magát a vasláncok fogságából, és megpróbálta kikaparni a jeget, de végül feladta a harcot - a beszámolók szerint azonban legalább hat órán keresztül küzdött a fagyos vízben teljesen elmerülve.

Meglepő feltételezések

A valószínűleg legismertebb teória szerint Raszputyin valóban birtokában volt a gyógyítás és a jövőbelátás képességének, amiről a történetírás is megemlékezik. Raszputyin mágikus energiáját egyesek annak tudták be, hogy megtestesült szellem, esetleg igazi szent volt. Többen úgy tartják, a valójában halhatatlan Raszputyin a középkori Európában Saint Germain gróf néven volt ismert, aki most ismét megjelent, hogy okot adjon az orosz forradalom kirobbantására, és a történelmet visszaterelje helyes medrébe.

Amikor a vízben a láncok fogságából Raszputyin nem bírt szabadulni, úgy döntött, hogy halottnak tetteti magát. Azt beszélik, hogy Saint Germain jelenleg Los Angelesben él, az 1980-as éveket pedig Kelet-Európában töltötte, és a kommunizmus megbuktatásán dolgozott.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy merészebb feltevés

Vannak, akik szerint Raszputyin természetfeletti ereje nem pszichikai adottság volt - szerintük gyógyító idegen volt, egy kisebb földönkívüli felfedező csoport szélhámos tagja, aki úgy döntött, hogy néhány évig szexuális orgiákban éli ki magát. Fiziológiai adottságai különböztek a mieinktől, ezért meggyilkolása majdnem hiábavaló volt. Végül a nap közvetlen sugarai végeztek vele, nem a hideg vagy az oxigénhiány okozta halálát.

Cikkünk Davis Southwell és Sean Twist Rejtélyes esetek - A legérdekesebb összeesküvés-elméletek című könyv alapján készült, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

OLVASD EL EZT IS!

  • történelem
  • összeesküvés-elmélet

Ma is létezik Hitler titkos társasága

Ezt is szeretjük