Ma délben egy percre elnémul Budapest: a tömegközlekedés is szünetel erre az időre
Szerdán egy perc némasággal emlékezik Budapest a járvány áldozataira.

no-var

Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez: szerdán délben egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a pandémia következményeit - közölte a főpolgármester vasárnap Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely hozzátette: szerda délben egy percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, ezzel osztozva azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány. Mint írta, ezzel a gesztussal szeretnék megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal: orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek és azoknak, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városokat és Magyarországot.

A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy "az emlékezés és a hála gesztusai nem az egyre alpáribb hangú politikai viták felhangosítását, hanem éppen azok lehalkítását célozzák". Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy aki teheti, március 24-én délben csatlakozzon az egyperces csend kezdeményezéshez, nem csak Budapesten.

Fotók: Getty Images

Terjedhet a koronavírus kilincsek és nyomógombok felületén?

A tudósok elmondták, kell-e aggódni amiatt, hogy nyomógombokról vagy billentyűzetekről az ember elkaphatja a SARS CoV-2-t.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük