Ismét szigorításokat vezet be a BKK a járvány miatt: így érinti az utasokat a döntés
Lezárják az első üléssorokat a buszokon és a trolikon.

busz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ, röviden BKK csütörtökön.

Az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentsék a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali busz- és trolivonalon, valamint éjszakai buszvonalon alkalmazzák - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, az intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó- vagy trolibuszon.

A BKK közölte azt is, hogy az utasok egészségének megőrzése érdekében a megállóban a járművek - amelyeken ez technikailag lehetséges - valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel is elősegítve a szellőzést. Ez viszont nem változtat a számos busz- és trolivonalon bevezetett elsőajtós felszállási renden - tették hozzá.

Kiemelt kép: Getty Images

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Terjedhet a koronavírus kilincsek és nyomógombok felületén?

A tudósok elmondták, kell-e aggódni amiatt, hogy nyomógombokról vagy billentyűzetekről az ember elkaphatja a SARS CoV-2-t.

Ezt is szeretjük