Negyedéves egészséghoroszkóp: mire számíthatsz az első 3 hónapban?

Erre figyelj januárban, februárban és márciusban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elkezdődött a 2015-ös esztendő, és mi mást is kívánhatna az ember önmagának és a körülötte lévőknek elsősorban, mint jó egészséget. Ám abba, hogy ez teljesül-e, vagy sem, a csillagoknak is van beleszólása.

Olvasd el az év első három hónapjára vonatkozó egészséghoroszkópod, és tudd meg, milyen baj fenyegethet, és mire érdemes odafigyelned, hogy jól legyél.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kosként az év első hónapjaiban fokozott figyelmet kell, hogy fordíts az immunrendszered karbantartására. Mindenképpen ügyelj arra, hogy elegendő vitamint egyél, és a pihenés se mindig abból álljon, hogy otthon ülsz. Menj mozogni, tartózkodj a levegőn, kocogj! Horoszkópod szerint az első negyedévben sajnos lelki egészséged is hagyhat kívánnivalót maga után. Talán az ünnepek utáni lecsendesedés az okozója ennek. Egyél magas kakaótartalmú csokit, hogy javuljon hangulatod, és találj valami új örömforrást!

Bika (IV. 21 - V. 20.)

2015 nagyon tudatosan indulhat a részedről, bizonyára több mindenen is szeretnél változtatni, hogy jobban érezd magad testileg és lelkileg. Ha sportolni kezdesz, az például egy remek döntés lehet, mint ahogy a táplálkozásodra fordított fokozott figyelem is meghozhatja a gyümölcsét. Érdemes rétegesen öltöznöd, február-március környékén még korántsem ér ide a tavasz, igaz, már kacsingathat a napsütés. Esélyes azonban, hogy megfázol, ha erre nem ügyelsz, és ha félvállról veszed, komolyra is fordulhat.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ahogy az egész év, már a legeleje is nagyon jó egészségben telhet, hiszen az erre fordított figyelmet kamatostól visszafizeti a szervezeted. Igyekezz azonban fenntartani az állapotot, és ne dőlj hátra elégedetten, mert akkor ellenkezőjére fordulhatnak a dolgok. Januárban, februárban és márciusban azonban még kitarthat immunrendszered, és szerencsére a csillagok állása szerint komolyabb gond, betegség, még egy apróbb megfázás sem valószínű, hogy fenyeget majd.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Már év elején érezheted, hogy ebben az évben kicsit gyengébben szolgálhat az egészséged. Levert lehetsz sokszor, közérzeted nem üti meg a szokásos mércét, és sajnos gyakorta utolérhet megfázás, sőt, egy-egy vírusfertőzés is. Lényeges, hogy nem szabad belenyugodnod ebbe az állapotba. Nap mint nap tegyél az egészségedért. Fogyassz friss gyümölcsöket, zöldségeket, könnyű, de tápanyagban gazdag ételeket. Mindemellett a mozgás is nagyon jót tenne neked.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Az év során szerencsére jó egészségnek örvendhetsz, ha odafigyelsz a táplálkozásra és a rendszeres mozgásra, ugyanakkor az első negyedév tartogathat kellemetlen meglepetéseket még ezzel együtt is. Dekoncentráltabb lehetsz ugyanis, nehéz lehet egy dologra figyelned sokáig, ügyetlenebb lehetsz, és ezeknek az eredményeként sajnos apróbb sérülések érhetnek. Ha sportolsz, vezetsz vagy a konyhában tevékenykedsz, figyelj fokozottan, de egy szimpla lépcsőzés alkalmával is légy óvatosabb!

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Az első negyedév során testi-lelki egészséged nem az igazi, a csillagok sajnos borús fellegeket vonhatnak a fejed fölé, és sem a kedved, sem az általános közérzeted nem lehet túl jó. Igyekezz ezen amennyire csak tudsz, javítani. Bizonyos teák például segíthetnek, legyen szó akár egy méregtelenítő zöld teáról vagy egy stresszoldó, hangulatjavító citromfűteáról. Mindemellett ha rendszert viszel az életedbe, figyelsz az étkezésedre, és nem ülsz mindig a négy fal közt, az is segíthet legyőzni a depressziószerű tüneteket.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Egészséged alapvetően jó lehet, leszámítva, hogy kissé torkos lehetsz az első pár hónapban, ennek eredményeként pedig néha emésztési gondok merülhetnek fel nálad, mint puffadás, gyomorpanaszok, lelassult emésztés. Próbáld kicsit visszavenni a nassolást, és gyümölcsökkel, magvakkal pótolni. Sajnos az nem sokat segít majd, hogy stresszes lehetsz az első negyedév elején és közepén. Ha kedvet érzel a jógához vagy a meditációhoz, akkor érdemes lenne kipróbálnod, sokat jelenthet.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

A tél még nem ért véget, immunrendszered szerint azonban ideje pihenni. Ne hagyd, hogy elszenderüljön, tartsd szinten, máskülönben sajnos betegség várhat rád - olyanok zömében, amelyek lázzal járnak, és az időszak leggyakoribbjai, például megfázás, influenza. Mindemellett érdemes lenne átgondolnod, a munkahelyeden hogyan tehetnéd stresszmentesebbé a mindennapjaid. Apróságok is jelentős javulást hozhatnak, például a napirended átrendezése. Ha erre nem figyelsz, magas vérnyomás jelentkezhet.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Az első negyedév alapvetően nyugalomban telhet el, ami az egészségedet illeti, szerencsére nem fenyeget komolyabb probléma. Hogy jó legyen a közérzeted, arra azért érdemes odafigyelned, hogy eleget aludj, a kialvatlanság ugyanis ingerültebbé, dekoncentrálttá, levertté tehet, sőt, a pihenés hiányát az immunrendszered is bánhatja, ami amúgy is megerősítésre szorulhat mostanság. Jelölj ki egy lefekvési időpontot, és ahhoz igyekezz ragaszkodni! Eleinte nehéz lehet, de meg fogod szokni pár nap alatt!

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Érdemes lenne úszni járnod az év első negyedétől kezdve, ugyanis átmozgat, a szervezetednek pedig szüksége lenne rá, hogy kicsit megerősödjön, felpezsdüljön benne a vérkeringés, az idegeidnek pedig az, hogy kicsit kisimuljanak, mivel sokat tépelődhetsz, gondolkodhatsz negatív dolgokon, lehetnek rossz napjaid. Az úszás jó megoldás tehát mindkét problémára egyben. Év elején egyébként esélyes egy kellemetlen fertőzés - mivel az uszodában például ennek fennáll a veszélye, figyelj fokozottan a higiéniára!

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Kapkodhatsz, siethetsz, és ennek eredményeként lépten-nyomon megsérülhetsz. Az első negyedév sajnos picit stresszesre, futkározósra sikerülhet, igaz, de ne hagyd, hogy ez elhatalmasodjon rajtad. Ha hagyod, a gyomrod is bánhatja, ugyanis az ideg arra is rámehet. Érdemes lenne elsajátítanod egy rövid relaxációs technikát, amit akár az irodában, akár otthon munka után elvégezhetsz. A rohanás közepette a rendszeres és helyes táplálkozásról se feledkezz meg, anélkül ugyanis kimerül szervezeted, és beteg lehetsz.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Idén még egy-két köhécselésnek is nagy jelentőséget tulajdoníthatsz, és ezt jól is teszed, hiszen a szervezet minden jelzésére oda kell figyelni, hátha lehetséges betegségre, hiányra, többletre hívja fel a figyelmet. Mivel tudatosabban élhetsz, szervezeted jó egészségi állapottal hálálhatja meg a rá fordított energiát. Az első negyedévben hála a csillagok kegyességének, sem komolyabb megfázásra, sem más panaszra nem valószínű, hogy számítanod kell, ehhez azonban lényeges, hogy nap mint nap odafigyelj magadra.

Ezt is szeretjük