Egymást ölelve találtak rá a Hableány-baleset áldozataira - Így emlékeznek a búvárok a tragédiára

Egy nagymama és az unokája egymást ölelve lett a baleset áldozata, őket találták meg elsőként a dunai hajóbaleset mentési munkálatain dolgozók.

Dunai hajóbaleset: képek

Második rész

2019. május 29-én este elsüllyedt a Hableány sétahajó, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd közelében. A kisebb hajón harmincöten utaztak, harminchárom dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét dél-koreai utast sikerült kimenteni a Dunából, huszonhét áldozatot megtaláltak, egy dél-koreai személyt pedig még keresnek a hatóságok.

A körülményekről már sok mindent megtudtunk, ám azokról az emberekről, akik részt vettek a mentésben, eddig kevés információ állt rendelkezésre. Pedig rengetegen voltak, akik segítették a hatóságok tevékenységét aznap és a balesetet követő hetekben is. Többen közülük most arról beszéltek, mit éltek át a történtek során.

Képeken a tragédia hősei

Balogh Zoltán, az MTI fotóriportere készített egy portrésorozatot, amely bemutatja azokat az embereket, akik a szerencsétlenség éjszakáján kimentették az életben maradottakat a vízből, akik további túlélők után kutattak, valamint akik munkájukkal segítették a Hableány roncsának kiemelését. Most megmutatjuk a fotók második részét - az első rész megtekintéséhez kattints ide!

A kiemelt kép május 31-én készült egy búvár merülése során. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük