Történelmi eseményre készülnek a Dunán: most szombaton bárki tanúja lehet
Minden készen áll az első budapesti Duna-átúszásra.

duna
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szervezők szerint minden készen áll az első budapesti Duna-átúszásra, amelyet szeptember 2-án 10 órától 13 óráig rendeznek a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül a Szabadság híd pesti hídfője és a budai Műegyetem rakpart között.

- Történelmi eseményre készülünk, hiszen soha nem volt még Budapesten hivatalos Duna-átúszás. Kétszer is átúsztuk próbaként a Dunát a szervezőkkel, illetve sporttársaimmal, barátaimmal. A vízminőséget pedig még ezen a héten is megvizsgáltattuk. Szerencsére minden rendben van, két nap múlva négyszáz fő biztonságosan átúszhatja a Dunát. Ráadásul terveink szerint jövőre még többen megtehetik majd ezt - árulta el Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a BUG nagykövete.

kiss-gergely

- A szervezők kérésére harmadik alkalommal ellenőriztük le a víz minőségét. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. akkreditált laborja által végzett vizsgálatok az adott szakaszon megfelelő és jó eredményt hoztak, ezek alapján kijelenthetjük, hogy a Duna átúszása fertőzési kockázattal nem jár, tehát a verseny biztonságban teljesíthető - mondta dr. Szentes Tamás helyettes államtitkár, országos tisztifőorvos.

A Műegyetem rakparton kialakított műfüves pályákon 10-től 18 óráig tart majd a kispályás focitorna, melyre 30 csapat nevezett. Pályára lép majd a Művész Válogatott, a Média Válogatott és a Footgolf Válogatott is. 11 órától 16:30-ig a street workout 150 amatőr és profi versenyzője mutatja be gyakorlatait a Citadellánál, ahol a 4 és 8 kilométeres futást is rendezik, 15:35-kor és 16:15-kor, erre a versenyszámra előzetesen 800 fő nevezett. A program 19 órakor ér majd véget a díjátadó ünnepséggel a Műegyetem rakparton.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Fontos információ az úszók számára, hogy bár a start a Szabadság híd pesti hídfőjénél lesz, az úszás előtti regisztráció a Műegyetem rakparton kialakított versenyközpontban történik. Az úszókat kisbuszokkal innen visszük majd át a start helyszínére - hangsúlyozta Kiss Gergely, aki nagyon izgatottan várja a szombati versenynapot. - A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából azt hiszem, történelmi esemény részesei lehetünk, ráadásul a rendezvény ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk - fejezte be a vízilabdázó.

Ezt is szeretjük