Tucatszor bukott meg a vezetési vizsgán, különleges cselhez folyamodott a férfi: így próbált jogosítványt szerezni

Összesen egy tucatszor bukott meg ez a férfi a vezetési vizsgán, ám a történet különlegességét az adja, hogy milyen furfangos cselhez folyamodott, hogy mégis megszerezhesse.

GettyImages-1319065485

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy Belgiumban élő ghánai származású férfi már több mint egy éve küzdött azzal, hogy átmenjen a vezetési vizsgán, de minduntalan kudarcba fulladtak a próbálkozásai. 

Serge szülőotthonában sikeresen letette a vizsgát, ám a Ghánai Köztársaságban megszerzett jogosítványát nem fogadták el Belgiumban, és a teszt elméleti részét egyszerűen képtelen volt sikeresen elvégezni új otthonában.

Dublőr próbált jogosítványt szerezni

Összesen 12 alkalommal bukott meg a teszten, és a frusztrált férfi elkeseredésében arra jutott, hogy csalással szerzi meg a vezetéshez szükséges okmányát. Keresett valakit, aki hasonlóan néz ki, mint ő, és mintegy dublőr gyanánt felbérelte, hogy írja meg helyette ő a tesztet.

GettyImages-172895961
Fotó: pidjoe / Getty Images Hungary

Talált is egy megfelelő külsejű illetőt, Julient, aki Kongóból érkezett Belgiumba, de ami még fontosabb, hogy már megszerezte a belga jogosítványt is. Közösen megállapodtak abban, hogy a Vallónia régióban található Monsban fog helyette vizsgázni, mert úgy vélték, hogy a francia nyelvterületen engedékenyebbek a vizsgáztatók, mint flandriai régiókban.

Azonban ennél nagyobbat nem is tévedhettek volna. Amint a vizsgateremben átadta Serge igazolványát Julien, tudta, hogy bajban van, ugyanis az illető alaposan megvizsgálta őt, és észrevette a különbséget. Végül mindkét férfit őrizetbe vették. 

A ghánai férfit személyazonosság-lopással vádolják, pedig a valódi igazolványát használta, ám az ügyész szerint amint vádlotttársának átadta az iratát, azzal technikailag hamissá vált. Most egy év felfüggesztett börtönbüntetés vár rá, Julient pedig kétszáz óra közmunkára ítélték. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Serge ügyvédje azt nyilatkozta a La Libre, belga lapnak, hogy védence még mindig nem szerezte meg a jogosítványát, de elhelyezkedhet egy helyi csomagolócégnél, ahová vonattal is eljuthat.

Olvass tovább: a magyarok nagy része elvenné a gyorshajtók jogsiját

Szigorúan büntetnék a magyarok a gyorshajtást.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük