Gyönyörű drónfelvétel a világ végéről: bepillantást nyújt abba, mit láthatnak a madarak
Elképesztően különleges drónfelvétel, amit már több mint négymillióan lájkoltak a TikTokon.

GettyImages-602986919
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Feröer-szigetek vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent, címerén egy kos található.

Gazdaságának alapja a 19. század óta a halászat és halfeldolgozás, de a juhtenyésztésnek és gyapjúfeldolgozásnak is igen komoly hagyománya van.

Gyönyörű drónfelvétel a világ végéről

Nemcsak gyönyörű a drónfelvétel, attól is különleges, hogy a sziklák között repül el a tenger felett: a madarak elé tárulhat ilyen csodálatos látvány. Ráadásul hihetetlenül felszabadító a látvány, azt az illúziót adja, hogy mi repülünk azon a vidéken. A képsorokhoz vágott zene is hozzátesz az élményhez. A videó a Feröer-szigeteken készült.

@p_shep1 Exploring the edge of the world #fpvdrone #faroeislands #dronestagram ♬ Reflections on a Hero - Trevor Morris

Feröer a középkor óta lakott, a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta erős autonómiával rendelkezik. Parlamentje az egyik legrégebbi a világon, emellett két képviselője van a dán parlamentben. Az Északi Tanács keretei között együttműködik a skandináv államokkal, és különösen szoros kapcsolatokat ápol Izlanddal, Grönlanddal és Shetlanddal.

A szigetcsoport népessége 52 153 fő. 18 szigete egy kivétellel mind lakott. Fővárosa és legnagyobb városa Tórshavn, melynek jelentése 'Thor kikötője', Thor, a dörgés és villámlás skandináv istenéről elnevezve.

Meredek hegyek és festői völgyek

Ha vonzódsz az északi tájakhoz, kalandozz velünk a Feröer-szigetek csodálatos világában!

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük